16-årig dreng død i bilulykke: Førers tilstand uvis

(Opdateret 10.14) 22-årig fører af bil blev livstruende kvæstet i bilulykke i Silkeborg. Politiet har ikke nyt om hans tilstand

Udgivet:29. juni 2022, 23.37

Læsetid:1 minut

Ulykken skete omkring klokken 21.38 og både en lægehelikopter samt Midtjysk Brand & Redning var på stedet. Meldingen til alarmcentralen lød, at der var fastklemte i bilen. Foto: Peter Erfurt

SILKEBORG En 16-årig dreng mistede onsdag aften livet i en soloulykke i Silkeborg, mens en 22-årig mand er i kritisk tilstand efter ulykken.

Det drejer sig om en 16-årig dreng fra Silkeborg og en 22-årig mand fra Aarhus.

Ulykken skete klokken 21.39 på hjørnet af Søholt Parkvej og Platanvej i nærheden af skaterparken over motorvejen.

Lokalpolitiet oplyser, at bilen, en Toyota Aygo, kom kørende med høj fart ad Søholt Parkvej, inden den ramte nogle træer og endte på taget i et buskads.

Der blev sendt ambulancer, lægebil, Midtjysk Brand & Redning, samt en lægehelikopter til ulykkesstedet. Helikopteren fløj den 22-årige mand til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Den 16-årige dreng blev slynget ud af bilen, mens den 22-årige mand blev fundet fastspændt i sikkerhedsselen på førersædet. Trods genoplivningsforsøg var det ikke muligt at redde drengen.

Blot 19 minutter efter ulykken blev han erklæret for død. Inden ambulancereddere og læger nåede frem, forsøgte tililende at give de to forulykkede førstehjælp. Men heller ikke de professionelles forsøg kunne redde livet på drengen, der blev erklæret for død på ulykkesstedet klokken 21.58.

Den 22-årige fører af bilen blev svært kvæstet ved soloulykken. Han var i kritisk tilstand og der er torsdag morgen ikke nye oplysninger om hans tilstand. Det har endnu ikke været muligt for politiet at tale med ham, lyder det fra politiet i Silkeborg.

- Bilen kørte med meget høj fart, inden den kørte galt. Det ved vi fra vidners iagttagelser og ud fra skaderne på bilen, siger Flemming Just, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Der er bremsespor og dækmærker på Søholt Parkvej. Tilsyneladende kørte bilen på fortovet ved skaterparken, ligesom den ramte en kantsten, før den endte i træerne.

(Opdateret torsdag klokken 10.14)

Indlæser debat