Silkeborg byder autocampere velkomne

Udgivet:20. november 2019, 12.30

Læsetid:2 minutter

Af Hans Okholm (SF) Formand for plan- og vejudvalget i Silkeborg Kommune

4 år siden

P-PLADSER I Silkeborg er vi glade for at få besøg af autocamperfolket. Derfor har Silkeborg Kommune i samarbejde med Visit Silkeborg i det seneste år investeret i 20 nye, bynære p-pladser reserveret til autocampere, så det er blevet meget lettere at besøge Silkeborg by.

P-pladserne er placeret seks forskellige steder rundt om midtbyen.

Fra de nærmeste fire p-pladser kan man gå op på Torvet på under fem minutter. Her betales der for parkering, som på de øvrige p-pladser rundt om midtbyen. På alle de øvrige fem steder med i alt 16 p-pladser, kan autocampere holde gratis.

Fra fem af de seks steder med parkering til autocampere kan man gå ind til Torvet på under en halv time, og fra det sjette sted med fire p-pladser til autocampere kan man gå til Torvet på 40 minutter.

Derudover kan autocampere holde på fem andre bynære p-pladser i gå-afstand til Torvet, dog uden særligt markerede båse til autocampere, samt på de fem samkørselspladser ved motorvejsafkørslerne i cykelafstand til midtbyen - såfremt autocamperen kan holde sig indenfor en almindelig parkeringsbås.

Vil man overnatte med sin autocamper, kan det ske tre steder tæt på midtbyen. Dels på de to bynære campingpladser, der begge ligger under en halv time i gåafstand fra Torvet. De tilbyder begge Quick Stop-pladser med overnatning for ca. 100 kr. Campingpladserne tilbyder fx strøm, vandpåfyldning og tømning af spildevandstanke m.v. Det er også muligt at få en Quick Stop-plads til overnatning uden for campingsæsonen - altså hele året. Dels kan man parkere på gruspladsen ved banegården, hvor man også gerne må overnatte imod betaling som anført på skilte på pladsen.

I plan- og vejudvalget vil vi følge, hvor meget autocampere bruger de reserverede pladser, og vi ser allerede nu på mulighederne for at etablere flere.

Er der et behov, vil vi også se på muligheder for, at autocampere kan overnatte på p-pladser længere væk fra bymid- ten.

Der har her i avisen og andre steder været debat om forholdene for autocampere i Silkeborg. Vi har taget kritikken til os og forbedret vilkårene. Vi er nemlig glade for autocampernes besøg, og byder alle hjertelig velkommen til Silkeborg.