Teater spiller i museumsudstilling på Klosterlund

1. april åbner billetsalget til forestillingen »Krigens Øjeblikke«

Udgivet:28. marts 2022, 13.52

Læsetid:2 minutter

Stig Skovbo i laden, hvor der skal spilles teater.

ENGESVANG Scenografien er meget autentisk, når der 5. - 7. maj spilles teater på Klosterlund Museum. Skuespillere, kor, orkester og publikum vil være i selve udstillingen om tørveindustrien, der havde sin storhedstid i besættelsestiden, og forestillingen »Krigens Øjeblikke« handler netop om besættelsestiden.

Det fortæller forestillingens idemand, Stig Skovbo.

- Der er grænser for pladsen, og nu da vi har aftaler om, hvordan publikumstribunen skal bygges op, kan vi se, at der kun bliver plads til 90 tilskuere til hver forestilling, siger Stig Skovbo og fortsætter:

- Med det begrænsede antal betalende tilskuere har vi i økonomien været afhængige af gode sponsorer. Blandt andet nyder vi godt af at museet giver gratis husly og at en del af museets frivillige har tilbudt at give en hånd med, og det er en stor hjælp, siger Stig Skovbo..

Han fortæller, at skuespillere og kor er i fuld gang med prøverne. Orkesteret er sammensat, og netop nu er han i gang med at skrive noder ud til de enkelte instrumenter.

»Krigens Øjeblikke« var planlagt til at skulle opføres i maj 2020 i forbindelsen med 75 året for afslutningen på Anden Verdenskrig. Corona udskød planerne flere gange, men nu vil man kunne opleve, hvordan krigen påvirkede mennesker på egnen omkring Engesvang og Kragelund.

Baggrundsmaterialet er interviews med mennesker, der selv kan huske noget fra de fem besættelsesår eller har hørt deres forældre fortælle. Det er blevet til en teaterforestilling med 25 selvstændige scener uden gennemgående handling. Men hver scene bygger på lokale øjenvidneberetninger, og nogle af replikkerne stammer direkte fra de interviews, der blev lavet tilbage i 2018 og 2019. Interviewene er lavet af frivillige, men manuskriptet er skrevet af den professionelle dramaturg Brian Wind, og skuespillet instrueres af Christina de Laurent.

Billetterne bliver udelukkende solgt på nettet via Kulturens Venners hjemmeside, oplyser Stig Skovbo.

- Jeg vil anbefale, at man får købt, så snart vi åbner på fredag. Der bliver kun plads til fire gange 90 tilskuere, og de pladser bliver hurtigt revet væk. Og de, der er heldige at få billet, får til gengæld også en helt unik oplevelse, lover Stig Skovbo.