Handlende bakker op om Torve-planer

Udgivet:09. maj 2012, 12.01

Læsetid:1 minut

Planerne for Torvet deler vandene. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Jakob Schmidt

11 år siden

SILKEBORG: Modstanderne af Silkeborg Kommunes planer om et butikscenter og parkering under Torvet får ikke opbakning fra Handel Silkeborg. Handelschef Claus Broe opfordrer til at se med positive briller på, at der gøres noget for at udvikle Silkeborgs bykerne.

Et enkelt medlem af Handel Silkeborg, Bjarne Westergaard, Westergaard Gardiner, flytter sin forretning væk fra Torvet i protest mod planerne.

- Men ellers er er der ikke medlemmer, som har henvendt sig til mig om denne sag. Men selvfølgelig er det forståeligt, at de folk som driver virksomhed omkring Torvet, kan være nervøse. Der er helt sikkert nogle, som får det svært i en periode, siger Claus Broe.

Handelschefen har været på besøg hos Braaten+ Pedersen, som har til opgave at planlægge arbejdet med det nye butikscenter sammen med ejeren af det eksisterende Torvecenter, entreprenørfirmaet A. Enggaard.

- Og alt går efter planen. Asger Enggaard er ikke noget nybegynderfirma på dette område. I centrum af Sønderborg skal et center på størrelse med det i Silkeborg åbne i 2013, og her er 70 procent af butikkerne udlejet på nuværende tidspunkt. Skulle nogle i Silkeborg være i tvivl om, at der kommer et nyt center, så er jeg ret sikker på at kunne sige, at det bliver til noget, fastslår Claus Broe.

Også HK-formand Viggo Thinggård bakker varmt op om planerne, som han mener kan give mange arbejdspladser til Silkeborg - både i byggeperioden og efterfølgende i de mange planlagte butikker.

Læs også
Torvet gennem tiden Torvet gennem tiden
Læs også:
Torvet gennem tiden