Ny præsident for Rotary Galten-Skovby

Corona-krisen gav travlhed i klubben

27. juni 2020, 14.02

Den nye præsident Vagn Soelgaard ses her t.h sammen med bestyrelseskollegerne.

GALTEN Mangt og meget lukkede ned, da corona-krisen ramte Danmark i foråret. Men Rotary i Galten-Skovby skruede nærmest op for aktiviteten - i hvert fald den udegående indsats, der handlede om at dele 20.000 gratis ansigtsmasker ud til en række sygehusafdelinger, plejecentre og andre steder, hvor der var brug for dem.

De mange masker var skænket til foreningen af et helt nyt medlem af klubben, 41-årige Weizhi Dong, der er adm. direktør for det kinesisk ejede vindmøllefirma Envision i Silkeborg.

Hun bor privat i Galten - og var dengang i marts nabo til en af de lokale Rotary-veteraner, Henning Nielsen. Det banede vejen for samarbejdet der vakte glæde mange steder, da der i starten af krisen var mangel på værnemidler.

Ansigtsmaske-indsatsen blev selvfølgelig nævnt, da klubåret for få dage siden blev afsluttet. Men den lokale Rotary-klub kan se tilbage på en række andre aktiviteter i det forløbne år - før krisen ramte. Blandt andet en vellykket juletræsfest og en mexicansk koncert til fordel for hospitalsklovnene.

Ved afslutningen var det også tid til valg af ny præsident og bestyrelse.

Den afgående præsident Peter Nielsen kunne hænge den gyldne kæde om halsen på Vagn Soelberg, Galten, og han udgør den nye bestyrelse sammen med Søren Nedergaard, Peter Nielsen Claes Bødkter, Ilse Hjortnæs og Steffen Sørensen. sinn