Jeg stoler på mit immunforsvar

19. januar 2021, 12.33

CORONA Både politikere og sundhedsmyndigheder siger: »Det mest effektive våben mod corona er en vaccine«. Men jeg stoler først og fremmest på mit velfungerende immunforsvar, som i praksis er det, der skal beskytte mig, og som ingen bivirkninger giver.

Regeringen og sundhedsmyndighederne har i snart et år set stort på og direkte underkendt befolkningens medfødte evne til at bekæmpe infektioner, og paradoksalt nok baseret deres anbefalinger på en udokumenteret påstand om, at netop folkesundheden optimeres ved at isolere sig, undertrykke sin natur og i sidste ende modtage en utilstrækkeligt testet og betinget godkendt vaccine. Ikke en vaccine i traditionel forstand, men en indsprøjtning af kunstigt fremstillet gen-materiale, som aldrig før er afprøvet i et vaccinationsprogram på mennesker, og som ingen kender langtidsvirkningerne af.

Det havde på den lange bane været en langt klogere indsats for myndighederne at fokusere på at styrke immunforsvaret hos hver eneste dansker mod en hvilken som helst infektion, opfordre til at leve et normalt hverdagsliv og tillade immunitet gennem naturlig smitte. Derved ville befolkningen have opnået den flokimmunitet, som flere danske sundhedseksperter i dag efterspørger.

Det havde på den lange bane været en langt klogere indsats for myndighederne at fokusere på at styrke immunforsvaret hos hver eneste dansker mod en hvilken som helst infektion

Marie Raes

Når smittetallene stiger, kan det bl.a. skyldes, at befolkningen netop har været lukket inde eller isoleret i sommerhalvåret, hvor man normalt opbygger modstandskraft og får sit livsvigtige tilskud af D-vitamin fra solen. Stress, bekymring og angst har i snart et år været stigende blandt befolkningen, og trivsel, leg og glæde har været undertrykt. Ingen er gået fri af effekten af restriktionerne, og det må have påvirket alles immunforsvar og generelle sundhed i negativ retning. Alligevel tilskynder myndighederne til yderligere stramninger: altså mere af det, som modarbejder vores naturlige sundhed og evne til at modstå infektion.

Jeg tør som enkeltindivid ikke længere stole på sundhedsmyndighederne. Jeg tager skeen i egen hånd og styrker mit eget immunforsvar, så jeg kan stå bedre rustet til at modstå enhver virus eller virusmutation, der måtte komme. Immunforsvaret er det mest effektive våben mod sygdom. Sådan har det været i årtusinder, og sådan er det også i dag og i fremtiden.