Dronningen inspicerer egne værker på fransk udstilling

En udstilling af dronning Margrethes værker er åbnet i Frankrig, og onsdag har kunstneren selv været forbi.

Udgivet:17. august 2022, 20.38

Læsetid:1 minut

Blandt værkerne i udstillingen på Musée Henri-Martin er der også landskabsmalerier fra Chateau de Cayx, som dronningen har brugt som sommerresidens sammen med nu afdøde prins Henrik.

/ Ritzau /

CAHORS Dronning Margrethe har onsdag besøgt en udstilling med malerier, akvareller og découpager, som hun selv har kreeret, i Cahors i Frankrig.

Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine" og markerer dronningens 50-års regentjubilæum.

Samtidig understreger det de tætte bånd, som i generationer har bundet kongefamilien tæt sammen med området ved Cahors.

I Cahors ligger nemlig Chateau de Cayx, der har været ejet af kongefamilien siden 1974. Dronningen og afdøde prins Henrik har brugt det som sommerresidens.

Udstillingen blev i midten af juli indviet af prinsesse Marie, men onsdag har kunstneren altså selv deltaget i ferniseringen.

Det ældste værk på udstillingen er et orange blomsterbillede af morgenfruer. Det malede dronningen i 1947, da hun var syv år og gik i skole på Amalienborg.

Siden hun var barn, har dronningen holdt af at tegne og male og udfolde sig kreativt.

På udstillingen er der også landskabsmalerier fra Chateau de Cayx og fortolkninger af H.C. Andersen-eventyret "Snedronningen" igennem découpager, hvor udklip limes sammen til nye motiver.

Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.

/ritzau/

FRANCE-DENMARK-ROYALS-EXHIBITION, Dronning Margrethe Dronning Margrethe deltager i ferniseringen af udstillingen "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine", som består af mere end 60 af hendes egne værker. Valentine Chapuis/Ritzau Scanpix

Indlæser debat