Hvad kan man forvente af et hospital?

12. april 2021, 12.29

Foto: Jakob Stigsen Andersen

SYGEHUSET Hvad kan man forvente af et hospital? Det spørgsmål er der mange borgere i Silkeborg kommune der stiller hinanden og sig selv. Og med rette.

Det nære sundhedsvæsen skal sikre let og lige adgang til bedre sundhed for alle borgere i regionen, og her spiller Silkeborg hospital uden tvivl en vigtig rolle.

Det kan ikke passe, at man ikke kan forvente en »almen« service på et hospital, men at man derimod skal fare til Viborg, når man skal føde, eller hvis man er kommet galt af sted!

Claus Løwe Klostergaard (SF)

Silkeborg hospital er oven i købet af flere omgange blevet kåret som Danmarks bedste mindre sygehus/hospital, og det er en fantastisk flot præstation, men hvad hjælper det, når hospitalet ikke er i stand til at yde en nær og bred service for de lokale borgere.

Jeg mener, at det nære sundhedsvæsen, langt hen af vejen skal kunne løftes af Silkeborg hospital. Det kan ikke passe, at man ikke kan forvente en »almen« service på et hospital, men at man derimod skal fare til Viborg, når man skal føde, eller hvis man er kommet galt af sted! Det er ikke rimeligt for borgerne i landets 10’ende største kommune, og en kommune med fortsat stor befolkningstilvækst, at man ikke kan få en bedre service/hjælp lokalt.

At der så er mulighed for at komme til et andet hospital i regionen, når man har brug for en særlig ekspertise, er særdeles fremragende og meget trygt, og den del tror jeg ikke, at der er nogen, der har indvendinger imod.

Men det store forståelsesspørgsmål er, hvornår er et hospital et hospital? Og hvornår bliver et hospital blot til en afdeling af et større hospital?

Jeg mener at det nære sundhedsvæsen på Silkeborg hospital som minimum SKAL have en akutafdeling, en fødeafdeling og en børneafdeling, for hvad er et hospital ellers?

Silkeborg hospital, eller sygehus som vi ynder at kalde det lokalt, har altid været og er fortsat en vigtig del af byens identitet og tryghed.

Vi har tidligere haft et nært, let og trygt sundhedsvæsen, det har vi ikke mere!

Indlæser debat...