Kvinde dræbt af skud fra filmstjerne under indspilning i USA

To mennesker er blevet skudt under indspilningen til en ny Alec Baldwin-film, oplyser sheriffen i Santa Fe.

22. oktober 2021, 07.26

Sherifkontoret i Santa Fe bekræfter, at det var skuespilleren Alec Baldwin, der under en filmindspilning torsdag affyrede en rekvisit-pistol med tragiske følger. (Arkivfoto).

SANTA FE Det var Hollywood-stjernen Alec Baldwin, der affyrede en rekvisit-pistol under en filmindspilning torsdag, hvor en kvinde blev dræbt og en mand såret.

Det bekræfter sherifkontoret i Santa Fe, der er hovedstad i den amerikanske delstat New Mexico.

- To mennesker blev skudt under indspilningen af en scene i westernfilmen "Rust", siger sheriffen i Santa Fe i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Et skudoffer, en 42-årig kvinde, er død af sine kvæstelser.

Den afdøde kvinde er filmfotografen Halyna Hutchins blev fløjet med helikopter til University of New Mexico Hospital, hvor hun blev erklæret død. Det andet skudoffer er filmens instruktør, 48-årige Joel Souza, og han blev kørt til et andet hospital med ambulance efter skudepisoden.

Her modtager han akutbehandling, lyder det.

- Vi efterforsker hændelsen, siger Juan Rios, der er talsmand for sheriffen.

Ifølge nyhedsbureauet AP er den 63-årige filmskuespiller Alec Baldwin set grædende foran sherifkontoret, men det har ikke været muligt for nyhedsbureauet få en kommentar fra ham til sagen.

Der er fredag morgen dansk tid ikke rejst nogen sigtelser i forbindelse med sagen.

Ifølge sherifkontoret involverede hændelsen en pistol, der blev brugt som rekvisit i filmen, der skal forestille at foregå i det 19. århundrede.

- Ifølge efterforskere viser det sig, at scenen, der blev filmet, involverede brugen af et rekvisit-skydevåden, da det blev affyret.

Kriminalbetjente er ved at undersøge, hvordan våbnet blev affyret, og hvilken type projektiler der blev brugt.

Den dræbte filmfotograf er uddannet fra American Film Institute og har arbejdet på flere kortfilm, inden hun arbejdede på actionfilmen "Archenemy" fra 2020.

Hutchins var spået en stor fremtid i filmbranchen. I 2019 blev hun fremhævet som "rising star" - en kommende stjerne - af magasinet American Cinematographer.

Den 63-årige Hollywood-stjerne Alec Baldwin er med til at producere "Rust". Han spiller også karakteren Harland Rust - en lovløs person, hvis barnebarn bliver dømt for drab.

De to flygter, da drengen bliver dømt til døden ved hængning.

Baldwin har medvirket i et hav af film såsom "It's Complicated" og "Still Alice".

/ritzau/