Brand på møbelfabrik slukket i tide

Automatisk brandmeldesystem opdagede brand hos Steens Group i Kjellerup. Heldigvis døde lak-brand af sig selv

19. oktober 2020, 17.46

KJELLERUP Det automatiske brandmeldesystem på møbelfabrikken Steens Group i Kjellerup, opdagede natten til søndag en brand i en af produktionshallerne.

- Det kunne være gået frygteligt galt. Men heldigvis gik branden i sig selv, siger Anders Simonsen, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning.

Brandalarmen kom klokken 01.30 søndag. Brandfolkene blev mødt af en røgfyldt produktionshal, som krævede en længerevarende udluftning.

- Der var opstået ild i en plastik-beholder med lakrester i. Den var selvantændt inde i en af malerkabinerne, siger Anders Simonsen, der anslår, at beholderen rummede omkring 50 liter af den brandbare væske.

Møbelfabrikken blev i 2000 ramt af en meget omfattende brand, der også opstod i en malerkabine. Søndag nats røgudvikling bringer mindelser om den 20 år gamle brand. Dengang blev en ung medarbejder voldsomt forbrændt og bygningsskaderne løb op i omkring 50 millioner kroner.

Branden skete på grund af en forglemmelse.

- Man havde glemt at lægge et låg på beholderen, og når lakken får ilt, kan den altså selvantænde, siger indsatslederen, som priser sig lykkelig for, at branden kun gav en kraftig røgudvikling og ingen bygningsskader.