Nedtur: SIF tabte i overtiden

FC Midtjylland afgjorde lokalopgøret på et sent mål af Henrik Dalsgaard

Udgivet:20. marts 2022, 16.28

Læsetid:2 minutter

Rasmus Carstensen i en duel med FCM’s Nikolas Dyhr. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF tabte for tredje gang i træk, da lokalbraget mod FC Midtjylland sluttede 0-1 på Jysk Park foran 6621 tilskuere. Især i anden halvleg var der flere store chancer til begge hold, men først i overtiden afgjorde FCM’s Henrik Dalsgaard opgøret, da han sendte en ripost fra SIF-keeper Nicolai Larsen i nettet.

En bitter afslutning for SIF, dermed slutter som nummer seks i grundspillet.

Begge hold var svækkede til opgøret. En småsløj Nicolai Vallys begyndte på bænken hos SIF, mens Andreas Oggesen var helt ude med sygdom. Hos gæsterne var anfører Erik Sviatchenko ude med en baglårsskade.

Hos SIF’erne betød det, at Stefan Teitur Thordarson og Robert Gojani fik chancen fra start.

SIF’erne jagtede oprejsning efter en sløj indsats i Randers, og hjemmeholdet sad også på spillet i indledning, uden det gav de helt store muligheder.

Gæsterne kom bedre med, som halvlegen skred frem, men FCM var farligst, når SIF’erne smed bolden væk i opspillet. Første halvstore mulighed tilfaldt dog SIF-topscorer Nicklas Helenius midt for mål, men hans afslutning røg langt over.

SIF’erne begik flere fejl end i den seneste hjemmekamp mod Brøndby. De fysisk stærke FCM’er vandt en del dueller, men der var ikke meget mesterspil over gæsterne, så første halvleg blev ikke nogen stor oplevelse.

SIF’erne måtte allerede efter 39 minutter skifte en skadet Lukas Engel ud, og det gav comeback til Oliver Sonne.

FCM’erne kom mere aggressivt ud til anden halvleg, og Edward Chilifya var uhyre tæt på at bringe gæsterne i front, da han slap alene igennem, men Nicolai Larsen reddede. Kort efter var det så Sebastian Jørgensen, der fik afsluttet godt i den anden ende, men hans skud gik lige forbi.

Efter godt en time sendte SIF-træner Kent Nielsen Nicolai Vallys på banen, og kun minutter efter havde Vallys et glimrende forsøg, som FCM-keeper Elias Olafsson viftede over. Kort efter havde Vallys også et afrettet skud, der var tæt på at gå ind, og offensivspilleren løftede klart SIF-holdet.

Anden halvleg var i det hele taget en noget livligere og mere underholdene affære, og Nicolai Larsen måtte hive en stor redning op på et fladt skud fra Evander.

Efter 73 minutter burde Sebastian Jørgensen have gjort det til 1-0, da Oliver Sonne spillede ham helt fri i feltet, men Olafsson i FCM-målet reddede hans afslutning.

Chancerne blev større og større, og kort efter var det så FCM’s Henrik Dalsgaard, der helt fri foran mål skød forbi.

Med seks minutter igen måtte en skadet FCM-keeper Elias Olufsson gå ud med en skade efter et sammenstød med Nicolai Vallys. I stedet kom David Ousted på banen, men han blev ikke for alvor testet i målet.

I stedet kom afgørelsen så i overtiden med Henrik Dalsgaards scoring, så det sluttede som en bitter søndag for SIF’erne.

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere