HK’ere får ny næstformand og genvælger formand

Simon Tøgern er blevet genvalgt som formand for fagforeningen HK Privat, mens Anja Camilla Jensen er nyvalgt på posten som næstformand

11. september 2019, 12.00

Formand Simon Tøgern og næstformand Anja Camilla Jensen skal stå i spidsen for HK Privat, den største sektor i fagforeningen HK, de kommende fire år. Foto: Jeppe Carlsen

VALG: I går stod det klart, hvem der skal stå i spidsen for fagforeningen HK Privat ved de kommende overenskomstforhandlinger og de næste fire år. Efter tre dages sektorkongres i Kolding er sektorformand Simon Tøgern blevet genvalgt uden modkandidater.

60-årige Simon Tøgern har været formand for HK Privats 110.000 medlemmer siden kongressen i 2011.

- Jeg er rigtig glad for at blive genvalgt. Jeg er rigtig stolt af at være formand, og jeg synes, vi er inde i en rigtig god udvikling. Vi sætter dagsordenen i rigtig mange spørgsmål på arbejdsmarkedet, og det håber jeg, at jeg bidrage til at lykkes med i den næste fireårige periode. Så tak for valget, lød det fra Simon Tøgern fra talerstolen.

49-årige Anja Camilla Jensen er til gengæld ny på næstformandsposten, som blev ledig, da forgængeren Marianne Vind stillede op – og blev valgt – til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet i foråret.

Den nye næstformand, der ligeledes blev valgt uden modkandidater, kommer fra en stilling som specialkonsulent i forhandlingsafdelingen i Kost- og Ernæringsforbundet. Hun har også tidligere blandt andet været faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden.

- Det er min vision, at hver eneste kollega i HK Privat tager sig selv, sit arbejdsliv, sin uddannelse og sine vilkår langt mere alvorligt - og kræve, at alle andre også gør det. Jeg har varslet, at jeg ikke vil være ydmyg her i dag, for jeg tror, vi skal holde op med alt den ydmyghed. Og jeg tror ikke, vi har brug for en ydmyg kvinde på den her post. Men jeg kan love jer min dybeste respekt for det tillidshverv, jeg søger jeres opbakning til. Tak!, lød det bl.a. fra Anja Camilla Jensen i hendes tiltrædelsestale.

HK/Privats kongres har under sloganet »Sammen kan vi mere« sat særligt fokus på fællesskab, og søndagens beretningsdebat afslørede, at kampen for ligeløn og imod seksuel chikane fortsat bliver vigtige temaer de kommende fire år.