Leder: Opturen kom i arbejdstøj

27. maj 2021, 13.00

Foto: Jakob Stigsen Andersen

På landsplan vil opmærksomheden formentlig være afmålt, selv om der jongleres med milliarder i omsætning og små 1000 arbejdspladser.

Sådan er det, når større midtjyske virksomheder går sammen. Det registreres nok udenfor kommunegrænserne. Men mere opsigtsvækkende målt med nationale alen er det så heller ikke. Men i Silkeborg Kommune er det en stor og vigtig historie, når møbelkoncernen Tvilum A/S annoncerer, at man køber kollegaen Steens Group i Kjellerup.

Også for bysamfundene Kjellerup og Fårvang er der tale om godt nyt. Mens tingene kommer let til centerbyen Silkeborg, skal der bare slides hårdere i det i kommunens yderområder

Hans Krabbe i dagens leder

Og berettiget, for perspektiverne for navnlig den nordlige del af kommunen er gode og spændende.

Det er således interessant og imponerende, at Tvilum A/S relativt kort efter en konkurs i lyntempo har vokset sig så stor og livskraftig, at man nu er i stand til at købe en ikke uvæsentlig nabovirksomhed. Det vidner om en prisværdig indsats af både ledelse og medarbejdere på Tvilum. For medarbejderne på Steens Group i Kjellerup må det udløse en god, tryg fornemmelse at komme i familie med den større nabo lidt mod øst. Den danske møbelbranche har notorisk oplevet sine op- og nedture. Men jo stærkere man står, og jo flere produkter, der er på hylderne, jo bedre er mulighederne for både konsolidering og vækst. For ikke at tale om de talrige synergier virksomhederne imellem, som adm. dir. Torben Porsholdt fortæller om i dagens avis.

Også for bysamfundene Kjellerup og Fårvang er der tale om godt nyt. Mens tingene kommer let til centerbyen Silkeborg, skal der bare slides hårdere i det i kommunens yderområder. Men med en stærk spiller som Tvilum A/S med en livskraftig lillebror i Steens Group får den nordlige del af kommunen nye muligheder for at udvikle sig. Der er nemlig ingen tegn i sol og måne på afskedigelser, som man ellers tit oplever det i kølvandet på store opkøb. Tværtimod.

- Det er en væksthistorie for os, forsikrer direktøren.

Dermed kan det også blive en væksthistorie for et Fårvang, der i løbet af få år har flyttet sig fra at være et ikke særlig attraktivt pit-stop på rute 26 til kommunens nye centrum for produktionsarbejdspladser. Ikke mindst fordi også Birch Ejendomme udvider markant i nabolaget. Det bør kunne veksles til nye indbyggere og et styrket handelsliv.

Håndsrækningen kom iført kedeldragt, fristes man til at sige. Initieret af lokale erhvervsfolk, der nok har det bedst med at fungere under radaren, men som havde modet til at gå imod tendensen og tage møbelproduktion hjem til Danmark.

Det er faktisk så god en historie, at den burde slås større op andre steder end i din lokale avis, der i dag er husstandsomdelt.

Er vi ikke allerede god ven med dig, så prøv os her: https://www.midtjyllandsavis.dk/intro-shop/

Indlæser debat...