Socialdemokratiet i Favrskov vil afskaffe dansk madkultur

14. februar 2020, 12.46

MADPOLITIK For to år siden vedtog vi i byrådet i fællesskab en »Mad- og måltidspolitik« for Favrskov Kommune, hvor der blev lagt vægt på, at maden skulle tage udgangspunkt i en alsidig dansk madkultur, der bl.a. passer til højtider og traditioner i vores kultur.

Ud af det blå har Socialdemokratiet nu behov for at ændre »Mad- og måltidspolitikken«, så alt det der har med dansk kultur at gøre, skal slettes. Det virker besynderligt, og spørgsmålet melder sig, hvorfor dette korstog mod dansk kultur?

Jeg kan frygte, at Socialdemokratiet i Favrskov er blevet trykket af dem, der ønsker, at vi i Danmark skal give køb på vores danske kultur og traditioner.

Jeg er stolt af at være dansker, og holder af danske traditioner og vores danske levevis. At andre har en anden levevis og andre traditioner, respekterer jeg, men i Danmark er vi danskere, og har en lang dansk kulturhistorie med masser af gode danske traditioner, som netop er med til at forme os som nation.

Når Socialdemokratiet i Favrskov med dette første skridt begynder at udviske og fjerne dansk kultur, så er vi på vej ud på et skråplan. Hvad bliver det næste, som Socialdemokratiet i Favrskov vil ændre, bliver det at der ikke må klippes julepynt i børnehaver og skoler, at der ikke må serveres risalamande. Det kan også være, at Socialdemokratiet i Favrskov vil forbyde, at der serveres flæskesteg i kommunale institutioner.

Hvis Socialdemokratiet i Favrskov mener, at vi skal droppe det at være stolt over at være dansker og vores danske traditioner, så vil det klæde dem at sige det højt, frem for at forsøge at snige det multikulturelle samfund ind af bagdøren.