Favrskov: Det meste lukker og det hele aflyses

12. marts 2020, 15.53

Møder aflyses over hele linjen - fra torsdag er Hammels centrale mødested, Kulturhuset Inside, lukket helt ned. Dog er enkelte aktiviteter i sundhedscentret åbne. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Kommunal service sættes på vågeblus i den kommende tid

FAVRSKOV Det meste lukker og det hele aflyses.

Sådan kan situationen kort tegnes op i Favrskov Kommune efter at en bølge af initiativer for at inddæmme coronasmitten er sat i værk.

Kulturhuset Inside er lukket. Biografen er lukket, bankospil og sport er aflyst. Peter og De Andre Kopie spiller ikke i Røgen Forsamlingshus lørdag aften, forårsmarkedet i Thorsø næste weekend er aflyst - og listen fortsætter meget langt endnu.

Skoler, daginstitutioner, dagpleje og fritidstilbud lukker fra mandag, men kører allerede på lavt blus, fordi forældre holder deres børn hjemme.

Minimerer adgang

For at beskytte ældre og svage borgere bedst muligt er adgangen til kommunens plejecentre og træningssteder minimeret, så kun de nærmeste pårørende kan besøge beboerne, og kun i deres egne boliger, ikke på fællesarealer.

Kommunen etablerer fra mandag nødpasning for 0-9 årige. For de 0-2 årige i dagplejen vil nødpasningen ske vuggestuerne.

Jobservice og borgerservice lukker ned for personlig betjening, tandpleje og andre kommunale tilbud lukker ligeledes, men med nødåbent ved akutte tilfælde.

Genbrugsstatione lukke

Favrskov Forsyning lukker tilsvarende alle sine genbrugsstationerne midlertidigt. Dog vil pladsen i Hadsten have nogle timer åbent dagligt for erhvervskunder.

Der opretholdes et kriseberedskab med nedsatte funktioner, fortæller direktør i Favrskov Forsyning, Sara Funch.

Tømningen af borgernes skraldespande og genbrugsbeholderne fortsætter dog foreløbig uændret.

- Som situationen er nu, bliver både genbrugsbeholderen og beholderen til dagrenovation tømt som planlagt. Vi er naturligvis løbende i dialog med vores renovatører, så vi

hele tiden ved, om de kan indsamle affald eller ej, siger Sara Funch.

De mange tiltag er en følge af, at Favrskov Kommune nu har aktiveret sit kriseberedskab. Det koordineres af direktionen og cheferne for de kommunale forvaltninger og har et vigtigt fokus på at opretholde de samfundskritiske opgaver, som skal udføres, selv om mange af kommunens medarbejdere nu bliver bedt om at arbejde hjemmefra.