Nyt Museum Jorn? - Ja tak

Udgivet:09. februar 2023, 10.07

Læsetid:2 minutter

Af Arne Juhler. Ved Skrænten 4 Silkeborg

1 måned siden

MUSEUM Nogen frygter åbenbart, at et nyt Museum Jorn bliver til noget, så de har behov for at tale ideen ned, så de store fonde ikke er interesserede i at lukke op for donationer til Silkeborg.

For at kunne søge skal der selvfølgelig være noget konkret at søge til. - Det er der! - Der blev for flere år siden udarbejdet visionsbeskrivelser: »Jorn Museum for alle!« også med titlen »Ministeriet for forstyrrelser«. Tre hæfter som lå fremme på museet, hvori visionerne meget tydeligt fremgår. Indholdet i disse kan i dag læses på Museum Jorns hjemmeside.

Der er ikke blot tale om mange meter vægplads til ophængning af billeder.

Der tænkes meget større. Det skal være et omdrejningspunkt for byens liv og en motor for kommunen og regionen med samlingslokaler, undervisningsfaciliteter, børneinstitution/samlingsmuligheder for dagplejer og små kunstnerspirer og selvfølgelig udstillingsfaciliteter, så vi alle kan beriges med endnu større kunstoplevelser end i dag. Selvom der allerede er mange!

Læs også
Hvad siger Jorn? Havde han ADHD? Hvad siger Jorn? Havde han ADHD?
Læs også:
Hvad siger Jorn? Havde han ADHD?

Der mangler politisk/kommunal opbakning for at kunne søge. Det er ikke manglende rettidig omhu fra Museum Jorns side, der har sat processen i stå. Det er manglende omhu fra politisk side. For nogle få år siden var der nogen kommunal opbakning og fondene troede på, at Silkeborg mente det alvorligt. Der manglede kun at kommunen fik udarbejdet en lokalplan, så både størrelse og placering var på plads. Men alt er åbenbart lagt til side, så der mangler stadig omhu hos beslutningstagerne.

Der mangler tydeligvis den helt centrale del af indholdet til den endelige ansøgning. Der mangler politisk omhu - det har der gjort længe.

Silkeborg Kommune burde også for mange år siden have kæmpet på national plan sammen med museet, så Museum Jorn ikke stadig ligger langt nede på listen over statstilskud til statsanerkendte museer. Museum Jorn har Danmarks anden største kunstsamling og topplacering i udlån til andre museer - både nationale og internationale.

Vis omhu, så museumsfolkene kan komme videre.

Læs også
<span>Debatduellen:</span> Skal vi have et nyt Museum Jorn ved Silkeborg Langsø? <span>Debatduellen:</span> Skal vi have et nyt Museum Jorn ved Silkeborg Langsø?
Læs også:
Debatduellen: Skal vi have et nyt Museum Jorn ved Silkeborg Langsø?
Læs også
Hvad ville Asger Jorn mon have ment? Hvad ville Asger Jorn mon have ment?
Læs også:
Hvad ville Asger Jorn mon have ment?

Indlæser debat