Overlegne Team Esbjerg åbner sejrskonto i slutspillet

Ved at vinde 35-26 over Silkeborg-Voel tog Team Esbjerg den første sejr i slutspillet i kvindeligaen.

Udgivet:03. april 2022, 21.32

Læsetid:1 minut

Den norske duo Henny Reistad (til venstre) og Vilde Ingstad lavede tilsammen 19 af Esbjergs mål søndag.

/ Ritzau /

ESBJERG Efter en skuffende uafgjort mod Horsens kom Team Esbjerg søndag for alvor i gang i slutspillet i kvindernes håndboldliga.

I deres anden kamp i gruppe 2 tog vestjyderne på hjemmebane en stensikker sejr på 35-26 over Silkeborg-Voel, der ikke kunne stille meget op.

Esbjerg førte 19-12 ved pausen og kørte uden problemer sejren i hus i anden halvleg. Dermed har Esbjerg fem point på førstepladsen i gruppen, hvorfra de to bedste går videre til semifinalerne.

Mandag mødes de to andre hold i gruppen, Herning-Ikast og Horsens.

Team Esbjerg tog hurtigt kontrol over søndagens kamp. Efter lidt over ti minutter gjorde Vilde Ingstad det til 8-2 for hjemmeholdet. Silkeborg-Voel kæmpede sig derefter tilbage på 7-10, men så skruede Esbjerg op og etablerede en yderst komfortabel føring.

Otte et halvt minut inde i anden halvleg kom Esbjergs føring op på ti mål ved 24-14, og spændingskurven var kraftigt nedadgående.

Den fladede lidt ud efter en god periode midtvejs af Silkeborg-Voel, der fik reduceret til 21-27. Kampens udfald var der dog aldrig tvivl om.

Gæsterne havde især problemer med at styre de to nordmænd Henny Reistad og Vilde Ingstad, som med henholdsvis ti og ni scoringer tilsammen noterede sig for over halvdelen af Esbjergs mål.

/ritzau/