Med Læserklubben til Canadas mange herligheder

Rundrejse med spændende program og plads til afstikkere 1.-13. september. Oplev blandt andet Vancouver Island, hvalsafari, gletsjerbesøg, masser af dyreliv og helt fortryllende natur

Udgivet:16. januar 2022, 06.17

Læsetid:6 minutter

De himmelstræbende bjerge og blågrønne bjergsøer afføder så smukke billeder, at man umuligt kan vælge, hvilket motiv, der har gjort det største indtryk. Vi tager til Canada 1.-13. september og igen 13.-25. september.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

Hvis det også passer til dit temperament at være lidt spontan, rimelig social og godt eventyrlysten, så kunne Læserklubbens specialrejse til Canada være noget for dig. Denne type ture udmærker sig ved at være af en gruppestørrelse på otte personer plus en rejseleder, der også fungerer som chauffør. Gruppestørrelsen giver muligheden for at smutte »egne veje« og ikke hele tiden at skulle vente og indordne sig under en større flok. Rejselederen er med fra start til slut, og du får det fulde udbytte af dennes viden omkring rejsemålet.

Glæd dig til at rejse rundt i en lille gruppe og få nogle store oplevelser i et land, der er noget ganske særligt.

Verdens næststørste land, Canada, er på rigtig mange menneskers »bucket liste« - det er et land, som man absolut må opleve mindst én gang i livet. De enorme bjergkæder med evig sne på toppen omkranset af dybe skove og gennemskåret af gletsjere, der bliver til mægtige søer i blågrønne nuancer og rivende floder. Naturen her er ganske enkelt mageløs.

Canada er i sandhed et skatkammer for folk, der er vilde med natur og vildmark.

På denne rejse, der foregår 1. - 13. september, bevæger vi os fra charmerende Victoria på Vancouver Island gennem Canadas betagende natur, der flere steder er lige så uberørt, som dengang pelsjægere og guldgravere drog ud for at finde lykken. Bjergbyen Jasper med den turkise sø, Lake Louise, er også med på programmet ligesom en helt speciel tur op på Athabasha Glacier.

Med den kvalificerede rejseleder i spidsen, flyver vi med KLM via Amsterdam til Seattle og får der udleveret en minibus, som rejselederen kører. I gruppen er der maksimalt otte personer plus rejselederen, så ud over nedenstående obligatoriske program vil der også være tid og mulighed for »svinkeærinder«.

Den smukke blomsterby

Deltagerne mødes med rejselederen (som man har mødt i forvejen på et afrejsemøde) i lufthavnen om formiddagen, hvorefter turen går mod Seattle. Ankomst om eftermiddagen (lokal tid). Rejselederen henter minibussen, og først på aftenen er vi fremme ved vores første hotel lidt nord for Seattle. Herfra sejler vi dagen efter gennem Juan de Fuca strædet til Vancouver Island, og vi er i Canada.

Byen Victoria, der er hovedstad i provinsen British Columbia, er utrolig smuk og kaldes ikke uden grund for »The Garden City«. Her er et væld af blomster, parker og grønne oaser.

Efter besøget i Victoria kører vi nordpå til Nanaimo, hvor vi har to overnatninger.

Hvalernes rige

Dag 3 er i hvalernes tegn. Hvert år passerer et stort antal hvaler forbi Vancouver Island, når de migrerer fra syd mod nord. Et af de bedste steder at se disse hvaler er på vestkysten af Vancouver Island, og herfra tager vi på en cirka tre timer lang hvaltur. Spækhuggere, gråhvaler og pukkelhvaler ses på forskellige tidspunkter, og chancerne for at komme på tæt hold af dem er absolut til stede her.

Hvis vi er heldige, ser vi måske en sortbjørn på vejen til eller fra Ucluelet.

Dag 4 forlader vi Vancouver Island og sejler over Strait of Georgia til fastlandet. Her indlogerer vi os på et hotel i Vancouver for de næste to nætter.

Vanvoucer er et utroligt smukt bekendtskab omkranset af bjergtinder og ligegyldigt, hvor du befinder dig i byen, er der en betagende udsigt. Vi besøger blandt andet den gamle bydel Gastown, havnefronten og ikke mindst Stanley Park, som er kendt for sine mange totempæle.

Canadas cowboyland

Dag 6 går turen til Kamloops, højlandets »hovedstad«. Fort Kamloops blev grundlagt i 1812 og var en handelsstation, der byttede varer for skind leveret af pelsjægere og de lokale shuswapindianere. I dag er Kamloops et trafikknudepunkt og et naturligt stop for rejsen i det canadiske cowboyland.

Før vi ankommer til Kamloops, stopper vi ved Othello Tunnels ved byen Hope. Her går vi cirka tre kilometer af stier og gennem gamle togtunneller - fin vandretur.

Dag 7: Dagens første stop bliver i den imponerende Wells Gray Provincial Park, der med sine over 540.000 hektar vildnis ligger i Cariboo Mountains. Forbered dig på spektakulære udsigter.

Gennem smuk og øde natur kører vi mod Jasper til Sunwapta Falls, hvor vi de næste par dage skal bo i stille og fredfyldte omgivelser.

Mageløse bjergsøer

Dag 8: Vi har en hel dag til at udforske området omkring Jasper. Nationalparken er en fjerdedel af hele Danmarks størrelse og blev i 1984 udpeget til verdensarv.

Vi begynder med Athabasca Falls inden vi kører via Medicine Lake til Maligne Lake. Undervejs går vi en smuk tur langs Maligne Canyon, som er skabt af årtusinders erosion. Med lidt held kan vi opleve bjørne og elge på turen mod Maligne Lake.

Midt på eftermiddagen har vi et par timer til at udforske byen Jasper. Her ligger mange hyggelige små butikker, eller måske det er tid til at smage en lokal øl fra Jasper Brewing Company.

Dag 9: Endnu en dag fyldt med betagende oplevelser. Vi ser talrige bjergsøer, dyrelivet i Rocky Mountains og kører på en af verdens smukkeste panoramaveje, nemlig Icefield Parkway.

Dagens højdepunkt kunne blive en køretur på Athabasha Clacier i en specialbygget bus. Der vil ligeledes være mulighed for at stå af på selve gletsjeren og gå på den.

På vejen mod Banff besøger vi Lake Louise, der med sin helt særlige turkisgrønne farve og sin bedårende beliggenhed tager pusten fra de fleste. Ved søen ligger det imponerende Fairmont Hotel, som blev bygget af Canadian Pacific Railway, som et feriested for togturister for mere end hundrede år siden. Hotellet er beliggende i 2135 meters højde.

Banff, Bow og bad

I den gamle westernby Banff er der meget at opleve. Her findes hele tre museer, der fortæller om stedet og dets oprindelige befolkning. Man kan også tage en tur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en flot udsigt over Bow-dalen.

Der er også varme kilder, som man kan bade i og meget mere. Hele dag 10 bruges her.

Dag 11 forlader vi Banff og Rocky Mountains og kører ud på den canadiske prærie. Her besøger vi blandt andet et landbrug og får et indblik i, hvorledes et sådant køres på disse kanter.

Tilbage til dinosaurerne

Herfra bevæger vi os tilbage i tiden - til dengang, hvor dinosaurerne havde gang på jord. Området ved Drumheller er stedet, hvor man har fundet de fleste rester af disse enorme dyr. Der forskes og udgraves stadigt her, og vi får et fint indblik i tiden dengang.

Dag 12 kører vi til Calgary, hvorfra vi midt på eftermiddagen skal flyve tilbage til Billund - atter via Amsterdam.

Dag 13 ankommer vi i Billund klokken 13.35, lokal tid.

Prisen for denne fantastiske rejse er 24.995 for avisens abonnenter i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter er velkomne for 25.495 kroner. Eneværelsestillæg på 6870 kroner.

Prisen inkluderer: Informationsmøde i god tid inden afrejsen, dansk rejseleder/chauffør, overnatninger på turistklassehoteller, morgenmad dagligt, rundrejseprogram, hvalsafari, naturlige entréer, køretur på Athabasha gletsjeren, entré til Royal Tyrell Museum, lufthavnsskatter mv. pr. dags dato.

Tilmelding til Læserklubben.

Dyrelivet på disse kanter er imponerende og håbet for de fleste er at møde bjørnen, dog helst ikke alt for tæt på.
I området omkring Jasper er der god mulighed for at se den store flotte elg.
Når hvalerne migrerer fra syd mod nord passerer et stort antal Vancouver Island. På en indlagt hvalsafari kan vi håbe at se spækhuggere, pukkelhvaler og gråhvaler.
Vancouver er en moderne by, der ligger smukt placeret med en naturlig havn og omkranset af bjergtinder.
Et synligt eksempel på de canadiske kystindianerstammer, der stærkt og traditionsrigt lever videre i dag, er en samling af autentiske totempæle, som vi ser i Stanley Park.