Islamkritiker har hentet omstridt bevægelse til Danmark

Børnepsykologen Nicolai Sennels står i spidsen for foreningen Pegida, der vil bekæmpe fundamentalistisk islam i Danmark

20. januar 2015, 11.00

- Vi vil ikke leve i frygt. Vi vil leve i frihed, sagde Nicolai Sennels, til de fremmødte ved den demonstrationen, han havde arrangeret i København mandag. Foto: Dansk Folkeparti

Den omstridte tyske bevægelse mod islamisering, Pegida, er kommet til Danmark. Det er børnepsykolog og tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Nicolai Sennels, der har taget initiativet. Han er en ihærdig islamkritiker, der svinger det verbale sværd i læserbreve, som blogger på Jyllands-Posten og for eksempel på hjemmesiden trykkefrihed.dk.

I Tyskland har Pegida samlet tusindvis af demonstranter mod islamisering og påkaldt sig kansler Angela Merkels skarpe kritik, idet bevægelsen menes at have rod i nazistisk tankegods. Så langt ud ønsker Nicolai Sennels angiveligt ikke at gå, selv om bevægelsen afholdt demonstrationer mandag i København og Aarhus. Men på dansk Pedigas hjemmeside opfordrer Nicolai Sennels til, at man ikke reklamerer for det højreradikale Danish Defence League.

Buddhist

Langt går den 38-årige Sennels til gengæld i sin kritik af islam. Hans profetier om, hvad fremtiden vil bringe, giver mindelser om nu afdøde Mogens Glistrup, der stiftede Fremskridtspartiet.

- Vi får formentlig undtagelsestilstande og guerillakrige i vores europæiske byer indenfor en håndfuld år. Kampene i sig selv vil gøre vores lande ukendelige i en årrække, lød det på hans blog Kulturkløften på Jp.dk, i 2009.

Nicolai Sennels er buddhist, og han har sin regelmæssige gang i et buddhistisk center i København i hvis regi, han også holder en række foredrag om buddhistisk praksis og teori.

Demonstrationer

Nicolai Sennels er af den overbevisning, at integration af muslimer i vestlige samfund ikke kan lade sig gøre, og han har foreslået, at vi laver et forbud mod halalkød, for det vil tvinge muslimske borgere ud af landet. Indenfor buddhisme er vreden et stort tema, som man arbejder med mentalt at befri sig for. Modsat er det indenfor islam, mener Sennels:

- Når man arbejder psykologisk med muslimer, bliver det klart, at man ikke kan opfordre en muslim til at lægge sin vrede fra sig. Det ville svare til at bede en cowboy om at lægge pistolerne hjemme på kommoden, inden han skal ud og duellere, lød det i Snaphanden.dk for nogle år siden.

Udover at udøve buddhistisk praktisk i hverdagen med meditation og yoga, er Nicolai Sennels medlem af Hjemmeværnet.

Om dansk Pegida er imod al muslimsk indvandring, siger han til Berlingske:

- Det har vi ikke taget stilling til. Vi vil først og fremmest udtrykke en bekymring over den ekstreme islam.

Det gjorde den nystiftede forening så ved de to fredelige demonstrationer mod fundamentalistisk islam mandag.