Scandic tiltrækker særlige kunder med simple greb

Scandic Silkeborg er ikke udelukkende et outdoor-hotel. Alligevel fylder naturen en ikke uanseelig del af hverdagen hos hotel- og konference- centeret - både hos familier på ferie og hos folk, der kommer for at arbejde

Udgivet:19. september 2023, 08.56

Læsetid:5 minutter

Cykelcontainerne har plads til, at gæsterne kan låse deres ofte relativt kostbare cykler ind i ly for natten. Derudover er der et lille cykelværksted, som kan bruges, mens det også er her, hotellet opbevarer dets egne udlejningscykler og udlejningskanoer.

Simon Kjær Jensen
Journalist
Jakob Stigsen Andersen
Fotograf

- Og her er de så.

Morten Kaiser, hoteldirektør hos Scandic Silkeborg, peger på en stribe sorte containere, idet vi bevæger os bagom det over 20 år gamle hotel- og konferencecenter.

Alt er meget flot er på stedet. Græsset er velfriseret, vinduerne pudset og ja ... velfriseret. Men ikke containerne. De er rå, metalagtige og solide. Tankemæssigt er man snarere på Hamborg Havn end i en skov i Silkeborg.

På den anden side afslører en stribe store, outdoor-agtige billeder, hvorfor man i 2015 valgte at få containerne sat op på hotellet. De agerer et hårdt armeret cykelskur, hvor man ikke skal være nervøs for at sætte sin selv relativt kostbare tohjulede. Ja endda er der også muligheder for at vaske sin cykel og for at skrue lidt på et interimistisk værksted i den ene ende af »skuret«, som de kalder det her.

Noget, der er enorm efterspørgsel på. I hvert fald er der jævnligt fyldt op.

- I den her måned har vi cykelklubber boende hver eneste weekend. Simpelthen fordi vi i Silkeborg har lækre områder omkring os, som er super spændende for eksempelvis cyklister, siger Morten Kaiser, som mærker, at cykelentusiasterne kvitterer for, at hotellet gør noget særligt for at servicere cyklerne.

- Helt vildt. Det er jo en stor del af årsagen til, at vi også kan tiltrække de grupper. Vi forstår deres behov, og at det er vigtigt, de kan låse deres dyre cykler inde. Noget, der ikke nødvendigvis er en selvfølge på andre hoteller, hvor man ikke har samme fokus på outdoor. Det kan vi, og det vinder vi på, siger han.

Ikke telt og trangia

Selvom det fylder, er Scandic Silkeborg er ikke udelukkende et outdoor-hotel. Nej, det er et hotel- og konferencecenter målrettet forskellige målgrupper, forklarer hoteldirektøren. Både familier på ferie, der måske nyder poolen og bruger god tid i morgenbuffeten, og forretningsfolk, der er her for at bestille noget, og som bare snupper en croissant og en kop kaffe med i bilen.

Alligevel er udeliv og outdoor-tanken altså noget, som fylder. Både i forhold til de private familier og i forhold til dem, der er her for at arbejde. Morten Kaisers indtryk er, at mange kommer til Silkeborg netop på grund af muligheden for at opleve og være i naturen.

- Helt sikkert, siger han.

- Og vi oplever, at der er en stor søgning fra dem, der godt vil have en outdoor-oplevelse, men som måske ikke helt er til telt og trangia.

Bag Scandic Silkeborg ligger et stykke skov, som både bruges af private og professionelle kunder. Blandt andet til at lave mad og »teambuilde« i.

Cykelentusiaster

De gæster, der kommer for at nyde en stund og ikke for at arbejde, ses primært på hotellet i weekenderne og i sommerperioden. Det være sig både børnefamilier, men også en helt særlig kategori; cykelentusiaster.

- Det er hovedsageligt cykler, vi ser. Og det er også derfor, vi har sat ekstra fokus på det, siger Morten Kaiser.

- Det er selvfølgelig noget, vi er rigtig glade for. Og der kommer så mange gæster på grund af det, at det ville betyde noget, hvis vi ikke havde den placering og det outdoor-fokus, vi har.

Han vurderer, at brandingen som outdoorhovedstad og naturen generelt tiltrækker mange ferierende gæster til byen. Også dem, der ikke kører på to hjul. Og her profiterer hotellet ifølge ham af, at de ligger bynært, men alligevel et stykke udenfor det helt centrale Silkeborg, og at det er grønt omkring dem.

- En ting er, at vi kalder os Danmarks outdoorhovedstad, men der er jo også mange aktiviteter for outdoor-folket. Og så er det jo naturligt, at de kigger på, hvor de skal bo imens. Her er vi en mere komfortabel del af outdooroplevelsen, end hvis det var med telt på ryggen. Her får de også oplevelsen af outdoor, fordi vi ligger, hvor vi gør, siger han.

Professionelle gæster

Samme tendenser ses indenfor segmentet, der kommer til hotellet i forbindelse med arbejde i byen eller en konference.

- I forgårs havde vi en stor konference i et af mødelokalerne, hvor de om aftenen gik ned i skoven og lavede mad. Så bliver der sat bænke op, noget grill, og så sidder de dernede og laver aftensmad sammen i det, der i bund og grund er en teambuildingøvelse, siger hoteldirektøren.

- Der er også mange, der i stedet for at booke seks grupperum vælger at gå en tur i området og tager en walk-and-talk, hvor de kan udnytter skoven og naturen, vi har omkring os, tilføjer han.

Både ude og inde forsøger hotellet at lægge vægt muligheden for at opleve udelivet - selv for dem, der er her for at arbejde. Eksempelvis har de etableret en bjælkehytte bag hotellet, hvori de kan holdes møder eller andet på outdoor-facon. Inde på selve hotellet er alle mødelokalerne opkaldt efter søerne i og omkring Silkeborg, og der hænger billeder af selvsamme søer.

- Vi forsøger hele tiden at få naturen med ind, siger hoteldirektøren.

Han oplever. at brandingen med vægt på natur og outdoor er noget, som giver valuta for pengene.

- Ja, absolut. Vi ligger jo ikke lige midt i byen, så derfor skal vi jo så slå på det, vi kan i stedet, siger han.

Morten Kaiser har været hoteldirektør hos Scandic Silkeborg siden april 2023. Allerede på den korte tid har han hilst på mange grupper af amatørcyklister, der overnatter på hotellet.

Indlæser debat