Fra Holstebro til København

Udgivet:05. april 2019, 11.30

Læsetid:2 minutter

Af Leif Mikkelsen Liberal Alliance

4 år siden

I denne uge skete der noget helt sensationelt.

I en tv-optagelse på TV Midtvest kom jeg til at rose Alternativet for at have drevet debatten i Folketinget om klima. Uffe Elbæk har, uge efter uge, stået i spørgetiden med statsministeren og påpeget sin bekymring for vort miljø og klima.

Jeg er ikke fuldt og helt enig med Alternativet i deres dommedags-profetier, men de har i betydelig grad præget debatten i Folketinget om vort klima.

Nu har Liberal Alliance fremlagt en klimaplan og så var det, at jeg i en krydsfeltoptagelse på TV Midtvest i Holstebro, med Alternativets René Gade, valgte at rose en politisk modstander.

Jeg fortalte, at jeg af og til tillod mig den luksus at lytte efter, hvad andre siger. Dertil kunne så tilføjes, at Elbæk faktisk havde rost, at vi var kommet på banen med et klimaudspil.

Det var alligevel så stærk kost, at det nåede helt til København. Redaktionen på Aftenshowet tænkte åbenbart, at der måtte være noget galt, når politikere lytter til hinanden - og nogen ligefrem roser en politisk modstander. Og så endda lige før der skal være valg til Folketinget.

Straks blev Uffe Elbæk og jeg inviteret i sofaen hos Jes Dorph i Aftenshowet for at få afdækket, om vi var gået helt fra forstanden. Den normale politiske kultur i Danmark er jo blevet sådan, at vi hakker på hinanden og dyrker konflikter - båret af journalisternes evige jagt på sensationen.

På Christiansborg er der 150 af slagsen, der dagligt skal finde politikere, der er klar til at sige noget skidt om andre politikere. Desværre

er de ikke svære at finde, så det er måske i virkeligheden årsagen til, at der jævnligt kan skrives om politikerlede.

Når vi er kommet dertil, at en enkelt

rosende bemærkning om en politisk

modstander er en så stor sensa-

tion, at budskabet når helt fra Holstebro til København - ja, så er

der grund til eftertanke.

Måske skulle vi bare starte med at lytte mere til hinanden i stedet for kun at høre os selv i et ekkokammer. Måske kunne vi sænke politikerleden og hæve troværdigheden.