Forlig indgået: Regatta-ledelse og bestyrelse skal betale millionbeløb til konkursbo

Kurator har indgået et forlig med Regatta-ledelsen. Forliget er dog betinget af, at ingen kreditorer kommer med »væsentlige indvendinger mod forliget«

Udgivet:17. marts 2023, 12.31

Læsetid:3 minutter

Kurator har indgået et forlig med Regatta-ledelsen. Som en del af forligsaftalen er det aftalt, at konkursboet ikke kan komme efter Regatta-ledelsen i forhold til de budgetmæssige dispositioner. Det var blandt andet en fejlvurdering af ølsalget, som resulterede i et millionunderskud. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Brian Holst
Nyheds- og Silkeborgredaktør| holst@midtjyllandsavis.dk

SILKEBORG Det bliver en dyr omgang for Regatta-bestyrelsen og festivallederen at have arrangeret Regatta 2022.

I en cirkulæreskrivelse til kreditorerne er det nu kommet frem, at kuratoren Søren Hedegaard Frederiksen har indgået forlig med tidligere Regatta-leder Trine Valentin samt de seks tidligere bestyrelsesmedlemmer, Johanne Errboe, Mads Rugholm, Rasmus Munch, Stinus Errboe, Pernille Kvorning og Vicky Flinta.

Forliget lyder på 1,5 millioner kroner, som skal deles mellem de syv, hvilket betyder en regning per person på knap 215.000 kroner. Dertil kommer deres egne advokatudgifter.

Det oprindelige erstatningskrav lød på i alt 2,1 million kroner.

Burde have sagt stop

Kurator mener, at Regatta-ledelsen allerede efter Regattaens tredje dag ud af fire burde have haft tilstrækkelig med indsigt til at konkludere, at en konkurs var uundgåelig. Regattaens økonomi kunne nemlig følges via et online-kassesystem, og det gjorde ledelsen.

Her kunne ledelsen ifølge kurator lørdag morgen konstatere, at der kun var solgt drikkevarer og snacks for cirka 2,5 millioner kroner ud af et budget på knap 13 millioner kroner. Det vil sige under 20 procent af budgettet for alle fire dages drift.

Kurator har forståelse for, at det ville have været svært at stoppe festivalen lørdag morgen. Men senest mandag burde ledelsen og bestyrelsen have indset, at en konkurs var uundgåelig. Og derfor burde ledelsen have bremset alle betalinger, så ingen kreditorer fik penge frem for andre. Men det skete ikke.

Af cirkulæreskrivelsen, som onsdag blev sendt ud til kreditorerne, fremgår det, at der har været omfattende forhandlinger mellem kurator og Regatta-ledelsens advokat. Regatta-ledelsen har blandt andet bestridt både ansvar og det økonomiske tab. Dog har Regatta-ledelsens advokat været indstillet på at søge et forlig. Forliget er dog betinget af, at ingen kreditorer indenfor en tre-ugers frist fremsætter indvendinger, som kurator finder så væsentlige, at forliget skal droppes.

Risiko for langstrakt retssag

Kurators begrundelse for at indgå forlig er, at alternativet vil være en omkostningstung retssag, der først kan afsluttes om flere år. Desuden bemærker kurator i cirkulæreskrivelsen, at der vil være en risiko for, at konkursboet ville tabe sagen.

Der har været en større uenighed mellem Regatta-ledelsen og kurator i forbindelse med forligsforhandlingerne. Kurator bemærker blandt andet i cirkulæreskrivelsen, at kommunikationen fra ledelsens side har været »urealistisk og overoptimistisk« i forhold til den position, som Regatta-ledelsen befandt sig i.

For at få bragt »realisme« ind i Regatta-ledelsen har kurator blandt andet lagt pres på Regatta-ledelsen ved - i tilfælde af en retssag - at true med et syn og skøn i forhold til de budgetmæssige skøn, som Regatta-ledelsen foretog. Regatta-ledelsen lagde nemlig et budget, som ramte forbi skiven.

Det var særligt salget af drikkevarer, der ramte helt forbi. Eksempelvis blev der budgetteret med et ølsalg på syv millioner kroner, men der blev kun solgt for 2,7 millioner kroner.

Søren Hedegaard Frederiksen truede dermed Regatta-ledelsen med, at det med en syn- og skønsvurdering kunne blive dyrere for Regatta-ledelsen end de 2,1 millioner kroner. Han erkender dog også, at en syn- og skønssag, som skulle bruges i retten, ville været en usikker strategi.

- Synspunktet (med en syn- og skønsvurdering, red.) blev således alene fremsat med henblik på at lægge pres på ledelsen under forhandlingerne, oplyser Søren Hedegaard Frederiksen.

Ingen kommentarer

Det er dermed aftalt i forliget, at det ikke er muligt at forfølge Regatta-ledelsen i forhold til de budgetmæssige vurderinger. Søren Hedegaard Frederiksen bemærker dog, at forliget ikke betyder, at enkeltkreditorer er afskåret fra at rette individuelle krav.

Det er desuden aftalt, at forliget ikke er et udtryk for, at Regatta-ledelsen anerkender at have et ansvar eller anerkender, at den har forårsaget nogen form for tab i forbindelse med dispositionerne i forbindelse med afviklingen af Regatta 2022.

Midtjyllands Avis har forsøgt at få en kommentar fra Regatta-ledelsen. Herfra lyder det, at der ikke er kommentarer til det indgåede forlig.

Læs også
<span>Erhvervsfolk klar med millioner:</span> Se hvor meget de vil støtte ny Regatta med <span>Erhvervsfolk klar med millioner:</span> Se hvor meget de vil støtte ny Regatta med
Læs også:
Erhvervsfolk klar med millioner: Se hvor meget de vil støtte ny Regatta med
Læs også
<span>S&S Event ville skyde millioner i Regattaen:</span> Dialogen med kommunen er død <span>S&S Event ville skyde millioner i Regattaen:</span> Dialogen med kommunen er død
Læs også:
S&S Event ville skyde millioner i Regattaen: Dialogen med kommunen er død
Læs også
<span>Politikere:</span> Stadig ingen pris på Regatta <span>Politikere:</span> Stadig ingen pris på Regatta
Læs også:
Politikere: Stadig ingen pris på Regatta