SIF forlænger med ung midtbanespiller

18-årige Anders Dahl drømmer om at komme mere med omkring førsteholdet i Silkeborg IF

7. juli 2020, 12.07

Anders Dahl har spillet i SIF siden 2016. Foto: SIF

FODBOLD Siden nytår har 18-årige Anders Dahl snuset lidt til førsteholdet i Silkeborg IF, og nu får den unge midtbanespiller lejlighed til at vise sig endnu mere frem for cheftræner Kent Nielsen.

Anders Dahl har netop forlænget sin talent-kontrakt med klubben med yderligere to år.

- Jeg er glad og stolt over forlængelsen og ser det som et skulderklap. Jeg kan jo se, hvordan det går for nogle af de andre talenter i klubben. De har lige som mig været igennem den samme skoling og har udviklet sig til en stor fremtid. Den historie, klubben har med at udvikle talenter til mere, vil jeg gerne være en del af, siger Anders Dahl.

Til dagligt spiller han på klubbens U19 Ligahold, men i vinter var han med førsteholdet på træningslejr i Spanien, ligesom han i foråret har trænet med superligatruppen.

Han er central midtbanespiller og drømmer om at slå igennem på førsteholdet i SIF.

- Om to år har jeg udviklet mig markant, og jeg er mere med omkring førsteholdet, end tilfældet er nu. Jeg har også en ambition om at have fået kampe, siger Anders Dahl, der kommer fra Ringkøbing og som 15-årig skiftede til SIF.

Cheftræner Kent Nielsen ser et stort potentiale i talentet.

- Vi er glade for forlængelsen, og nu vil Anders komme lidt mere med i vores regi. Han har vist stor ærgerrighed, han er en vindertype, og han har en fin attitude. En arbejdssom central midtbanespiller, siger Kent Nielsen, der kalder Anders Dahl for en ærgerrig spiller.

- Anders har lært, hvad det kræver at være professionel - den der evne til dag ud og dag ind at levere. Jeg er ikke i tvivl om, at Anders med de evner vil få det optimale ud af sit talent. Hvor langt det så rækker, kan kun tiden vise. Han har taget mange skridt fremad. Nu står han overfor det sværeste, siger Kent Nielsen.