Hetz mod bådfolket

Udgivet:15. januar 2021, 12.31

Læsetid:2 minutter

Af Ole Seeberg. Ellebakken 5 8600 Silkeborg

INDELUKKET Nu må denne hetz mod bådfolket ophøre. Vi har gennem længere tid oplevet, at der foregår en evig jagt efter os, der har stor glæde ved at opleve vores dejlige natur fra søerne.

Gentagne gange har vi oplevet, at priserne på at leje en bådplads i Indelukket, er steget til fuldstændig urimelige højder, der overhovedet ikke modsvarer værdien de få kvadratmeter, man lejer.

Så er det miljøet der lider skade. Alle både skal ombygges til eldrift. Hvis man blot satte sig en lille smule ind i tingene, vil man vide, at det ikke er vejen frem med de batteriteknologier, der er kendte i dag. En båd har væsentligt højere »rullemodstand« end et køretøj på hjul. Udgifterne til sådanne ombygninger vil blive kolossale, og der skal oprettes ladestandere ved alle bådpladser.

Vi har gennem længere tid oplevet, at der foregår en evig jagt efter os, der har stor glæde ved at opleve vores dejlige natur fra søerne
Ole Seeberg, Silkeborg

De fleste både på søerne bruger mindre brændstof på en hel sæson, end en typisk bil bruger på et par uger. Hvis man oprigtigt bekymrer sig om CO2 og forurening i naturen, havde man vel ikke lavet en Nordskovvej tværs gennem skoven og hen over Remstrup Å?

Læs også
<span>Superlegeplads i Indelukket:</span> Sådan kommer den til at se ud <span>Superlegeplads i Indelukket:</span> Sådan kommer den til at se ud
Læs også:
Superlegeplads i Indelukket: Sådan kommer den til at se ud

Vi bådejere ønsker også at passe på klimaet og miljøet. Vi tror bare, at løsningen er »Power to X« som er syntetisk brændstof fremstillet af grøn el og vand. Det er et 100% CO2-neutralt og helt forureningsfrit flydende brændstof. Det er en teknologi, der er i rivende udvikling, og forventes at skulle bruges i eksisterende motorer i skibsfarten, tung transport på vejene og i luftfarten. Danmark er et at de lande, der er længst fremme med denne teknologi.

Det sidste, vi nu oplever, er at vores bådehavn skal ombygges til en legeplads. Det kan kun opfattes som endnu et forsøg på at genere bådfolket. Det giver overhovedet ingen mening. En lystbådehavn skal naturligvis være, hvor der er vand, en legeplads kan ligge overalt.

En legeplads i Indelukket vil generere mere tung lastbiltrafik ud gennem sydbyen med både, der ikke længere kan vinteropbevares der. Er det foreneligt med en legeplads?

God idé med en legeplads, men lav dog den legeplads i Lunden i stedet. Det er et dejligt stort område tæt på naturen, og så er det helt ubenyttet.

Hvorfor er det, at sejlerfolket ikke må nyde naturen i vores udendørs hovedstad på vores måde?