Manden bag SIF’s nye sang

»Sammen for altid« er navnet på en ny tilhænger-sang for SIF-fansene. Manden bag den hedder Jeppe Lindegaard, der ud over at være opvokset i Them har tatoveret Silkeborg IF i hjertet

26. juli 2019, 06.07

Jeppe Lindegaard har selv stået for sang, instrumentering og redigering af sangen, eneste hjælp har han fået til kor fra kæresten og nogle tilfældigt besøgende i hans studie, den dag det skulle indspilles. Foto: Ulla Myrhøj

SILKEBORG Ved seneste hjemmekamp blev sangen »Sammen for altid« spillet ud gennem højtalerne på Jysk Park.

Bag sangen står Jeppe Lindegaard, er opvokset i Them, og som siden slutningen af 80’erne har fulgt med i de rød-hvides kampe på stadion.

- SIF er en del min barndom og min ungdom, en del af min historie. Klubben er tatoveret i hjertet på mig, siger Jeppe Lindegaard.

I dag er Jeppe Lindegaard bosat i København og lever af at lave lyd-design via sin egen virksomhed, Beatroot Studio.

Men SIF er stadig med ham. Man er fan i medgang og modgang

- Jeg har mange venner fra Jylland her i København, og nogle af dem er begyndt at holde med FCK i stedet for den klub, de holdt med som børn og unge. Sådan noget forstår jeg ikke. Selvfølgelig er det ikke altid nemt at holde med SIF, men man er fan i medgang og modgang, siger han.

Jeppe Lindegaard var til en SIF-kamp så sent som i søndags, da Horsens tævede hjerteklubben 3-0, men han var også til pokalfinalen i Parken i maj sidste år, og det var faktisk her, idéen til »Sammen for altid« blev født.

- Inden kampen skrålede alle med på »Sweet Caroline« og »For Evigt«, og jeg tænkte: Hvorfor er det ikke en af vores egne sange, som fansene synger, fortæller Jeppe Lindegaard.

Oplevelsen satte tankerne i gang. Han ville skrive og komponere en SIF-sang, som er nem at forstå og synge med på. Dogmet blev: Den skal være enkel og let tilgængelig.

Omkvædet født i drøm

Jeppe Lindegaard drømmer ofte i musik, og en morgen han stod op, sad omkvædet dér.

- Målet er ikke bare at det bliver en sang, man som SIF-fan synger med på, når den bliver spillet. Jeg håber at fansene tager den til sig og tager den med sig. Også udenfor Jysk Park. Derhjemme, på Målet, til festen. Den skal sprede sig udenfor fodboldmiljøet og bliver allemands eje, når man er fra Silkeborg og holder med SIF, lyder visionen fra Jeppe Lindegaard.

Jeppe Lindegaard er oprindeligt guitarist og har givet utallige mini-koncerter hjemme på Café Corner i Them sammen med musikalske kammerater.

Han tog sin bachelor på Jysk Musikkonservatorium i Aarhus, men skiftede derefter spor og tog kandidat som audio-designer. Efter endt uddannelse blev han ansat som lydtekniker på TV3 Sport, hvor han var med til at lave lyd til sportskanalens jingler for kommende programmer, og siden 2015 har han været selvstændig med Beatroot Studio, der beskæftiger sig med lyd-design til virksomheder.

»Sammen for altid« ligger lige nu på Silkeborg IF’s Youtube-kanal. I nær fremtid vil den også være tilgængelig på Spotify.