Stilstand eller sund fornuft? - Respektfuld udvikling - ja tak

12. juni 2021, 10.05

BYGGE-PLANER Det bugter sig i bakkedal her i Resen, Gødvad. Et landskab, som blev skabt i istiden, og et lokalsamfund med rødder, der er mere end 900 år gammelt. Her kommer vi hinanden ved, vi samles i foreningslivet, vi mødes i naturen og vi bruger hinanden og vores område. Vi er en lille by på landet med grønne områder, natur, vand og skønt varieret terræn.

Vores oplevelse er, at sådan kan vi lide det. Vi vil gerne udbrede og dele det med endnu flere, men samtidig sikre, at det er muligt fortsat at drive landbrug som erhverv og ellers bibeholde vores levevis.

Vi vil ikke gå på kompromis med disse værdier. Vi mener, at udviklingen må ske med respekt for området og lokalbefolkning, hvad angår boligtyper, infrastruktur og kapaciteten for skoler og daginstitutioner. Dette mener vi ikke, at der er taget højde for i omtalte projekt, som efter vores mening er virkelighedsfjernt.

Vi vil ikke »trække håndbremsen«, vi vil være med, men vi vil gøre det ordentligt. Vi vil gerne sige pænt nej tak, til at der bliver opført etagebyggeri, som stikker ud og udgør en »øjenbæ« i områdets meget kuperede unikke natur. Vi vil gerne sige pænt nej tak til boligblokke, som ligner en mur i vores åbne landskab.

Læs også
Naboprotester mod Birch-byggeri
+Abonnement
Læs også
Cirka 260 Birch-boliger skudt til hjørne: Der skal styr på infrastruktur og institutioner
+Abonnement
Læs også
René Birch udtrykker respekt for pause
+Abonnement

Derimod vil vi gerne sige ja tak til nye parceller og den oprindelig plan om små »landsbyer«, som falder ind i vores billedskønne natur. Ja tak til udvikling og luft imellem parceller, ja tak til grønne områder og fælles arealer og ja tak til bibeholdelse af eksisterende bevoksning som eksempelvis 100 år gamle læbælter og frugttræer.

Med andre ord: Lad os for fremtiden sikre kommunens attraktivitet i fællesskab og ikke igennem en enkelt virksomheds interesse.

Bevar og berig fremfor yt og nyt!

Indlæser debat...