Bedstemor skal også med i cirkus-arenaen

Cirkus-workshop for hele familien i Ry på lørdag

7. maj 2019, 15.00

Arkobatgruppen Volantes fra Østbirk vil også lære fra sig.

RY Både børn, voksne og bedsteforældre er inviteret, når der på lørdag 11. maj er cirkusdag i Ry.

Det foregår på Stationstorvet, hvor Cirkus Gustav fra Ry sammen med akrobatgruppen Volantes fra Østbirk er klar til at instruere såvel bedsteforældre, forældre som unge og børn til cirkuskunster.

Deltagerne lærer at svinge med hulahopringe, at jonglere med bolde, at kaste kegler og balancere tallerkener på pinde samt akrobatik for store og små.

- Vi satser på at få mange artister i den store manege på Stationstorvet, når vi indbyder hele byen til at overvære vores cirkusforestilling. Der bliver såvel vovede akrobatiske luftnumre, cirkusheste og søde klovne som farlige dyr, siger to af arrangørerne Christian Carstensen fra Ry Kulturforening, og klovnen Lars Henrik Rasmussen fra Rys eget Cirkus Gustav.

Den nystartede akrobatgruppe Volantes har rødder i Østbirk. Cirkusartisten Jonathan Bendtsen er 26 år gammel og er sammen med sin bror Daniel Bendtsen ved at oprette en nycirkus-scene i Danmark.

Jonathan har en baggrund som cirkusartist fra en anerkendt cirkusskole i Rotterdam i Holland og har gennem et par år turneret internationalt med en akrobatgruppe. Nu satser han på at starte for sig selv.

Klovnen Lars Gustav har stor erfaring i at engagere børn i sine cirkusforestillinger. Han styrer cirkus-workshoppen på lørdag - og håber, at også forældre og bedsteforældre er klar til at springe ind i arenaen.