Naboer er blevet som mor og søn

I seks år har Paulina Schmit og Morten Hokland været naboer i Kragelund. Et naboskab, der nu føles som at være i familie med hinanden, og hvor vasketøjet på magisk vis bliver lagt sammen

Udgivet:05. april 2019, 18.01

Læsetid:6 minutter

Naboskab Hun er næsten 93 år. Han er lige fyldt 50. Mellem dem flyder en særlig form for kærlighed - næstekærligheden - eller nærmere nabokærligheden. Det, der binder dem sammen er nemlig, at de i seks år har boet ved siden af hinanden på Kragelundtoften 45 og 47 i Kragelund.

Det er den form for kærlighedshistorie, vi nu skal høre. En sand historie om, at mennesker på tværs af generationer kan mødes og byde ind med sig selv, deres hjælp og omsorg samt livserfaring. At relationer ikke kun handler om, hvad man kan få, men i lige så høj grad om, hvad man kan give andre - også blot i et naboskab, hvor man kan gøre den store forskel, så hverdagen fungerer og livet er værd at leve i form af hverdagslykken.

- Morten er som en søn for mig nu. Og så er han også en romantiker. Han kan godt finde på at sætte en enkelt rose ind på mit bord. Det kan jeg rigtig godt lide, siger Paulina Schmit.

Hun har boet i nummer 47 på Kragelundtoften siden 2001 og har haft flere forskellige naboer i nummer 45, men da Morten Hokland flyttede ind for seks år siden, blev det begyndelsen på et særligt venskab. Også Mortens søn, Nikolaj på nu 14 år, fik Paulina hurtigt et godt forhold til.

- Da jeg flyttede ind, kom Paulina og spurgte, om hun kunne hjælpe mig med noget. Det kunne hun. Jeg var lige blevet skilt, og jeg brød mig ikke om, at Nikolaj skulle være alene hjemme efter skole hver anden uge hos mig. Paulina var som en engel sendt fra himlen, siger Morten Hokland.

Fortæller om krigen ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Livsstil

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere