Betty: Heinrich er min alt-mulig-mand

Betty og Heinrich fik kig på hinanden, da de var ganske unge, og onsdag kan parret fra Resenbro fejre krondiamantbryllup efter 65 års ægteskab

10. april 2019, 10.44

Da avisens journalist og fotograf skulle på besøg hos Betty og Heinrich Nexø, mente parrets datter Maj-Britt, at forældrene skulle tage deres fine krondiamantbryllups-tøj på. Så det var noget af et flot syn, der mødte de udsendte fra Midtjyllands Avis. Foto: Jakob Stigsen Andersen

KRONDIAMANTBRYLLUP Der er nogle hjem, der bare er mere hyggelige end andre. Hvor man fornemmer, at her er livet blevet levet, her emmer det af gode minder. Sådan et er huset på Møllegårdsvej 31 i Resenbro. Med alle billederne af børn, børnebørn og oldebørn på væggene i de nydelige og funktionelle rum, som alle er bygget om og indrettet af Heinrich Nexø.

Han er den ene halvdel af ægteparret, der onsdag 10. april har krondiamantbryllup, og hans bedre halvdel af slagsen hedder Betty.

Hun er også vældigt stolt af ægtemanden gennem 65 år, der bare er så dygtig til det hele.

- Han er alt-mulig-mand - han kan alt, siger Betty med et kærligt blik på gommen - der til gengæld bliver ramt af et sjældent tilfælde at mangel på ord.

- Det ved jeg slet ikke, hvad jeg skal sige til, bemærker han blot.

Så Betty fastholder:

- Han kan skille en bil ad og samle den igen. Han har bygget hele huset om, så vi har sparet rigtig mange penge.

- Ja, Betty går meget op i penge - selvom du ikke kan kende forskel på en 10'er og en 20'er, siger han og kigger på hende.

- Jo, det kan jeg da, hvis jeg har briller på, forsvarer hun sig.

Betty synes, det har været nemt at være gift med Heinrich i de 65 år, der nu er gået.

- Ja, for han er så dygtig, jeg kan slet ikke undvære ham.

Og da vi spørger Heinrich om opskriften på et så langt og godt ægteskab, svarer han:

- Fordi jeg er forelsket i pigen. Hende vil jeg ikke af med, hun er en rigtig god pige, tjenstvillig og en god mor. Ja, en rigtig hønemor - også over for mig.

Pigerne vilde med Heinrich...