Smalt byrådsflertal har talt: Sag om Oslovej-boliger er afgjort

Smalt flertal stemte for at Oslovej-boliger bliver opført i op til fire etager

27. januar 2020, 18.18

Striden om lokalplanen på Oslovej har handlet om, hvor højt projektet skulle være.

SILKEBORG Et flertal på 16 byrådsmedlemmer bestående af Venstre, DF og SF har på mandagens byrådsmøde stemt for, at lokalplanen for et boligprojekt på Oslovej kan opføres i to blokke, der hver stiger fra en til fire etager.

Til det sidste var der ellers tvivl om, hvorvidt der kunne skaffes flertal for at bygge i fire etager. Især efter at Martin Jakobsen (K) meldte ud, at han ikke havde tænkt sig at stemme i sagen. Dermed blev det Kuno Danielsen (DF), der sad med den afgørende stemme.

Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Lars Hansen (løsgænger) foreslog, at der skulle skæres fire boliger af den ene af de to boligblokke, så den kun bliver opført i en, to og tre etager. Det forslag støttede Socialdemokratiet, men et flertal bestående af Venstre, DF og SF stemte imod.

Byrådsmødet blev i øvrigt overværet af en hel del tilhørere - heriblandt direktøren for Birch Ejendomme, René Birch, der indtil for nylig ejede grunden på Oslovej, der nu er solgt til Jom Ejendomme Aps, som indehaver af Silkeborg VVS-Teknik, Jens O. Mogensen står bag.

Læs også
Oslovej-sagen: Birch beskyldt af politiker for at indsætte stråmand
+Abonnement

Læs mere om sagen senere på midtjyllands.dk og i Midtjyllands Avis tirsdag.