Silkeborgenser får toppost i Rotary Danmark

Jan Aagaard, 65 år, er pr. 1. juli tiltrådt som formand for Rotary Danmark

7. juli 2020, 13.00

Som tidligere chef i Danske Bank og nu som direktør i sin egen konsulentvirksomhed ved Jan Aagaard alt om at lede, motivere og inspirere. Egenskaber han også i allerhøjeste grad kan gøre brug af som formand for Rotary Danmark.

UDNÆVNELSE: Jan Aagaard har det seneste år været distriktsguvernør for Rotary Distrikt 1450, hele det midtjyske område. Den post har herningenseren Per Lindved nu overtaget, efter at Jan Aagaard nu er tiltrådt posten som formand for Rotary Danmark.

Jan Aagaard har været medlem af Silkeborg Østre Rotary klub siden 2012, hvor han har været en yderst aktiv og engageret rotarianer. Siden 2019 har han endvidere været distriktsguvernør i Rotary Distrikt 1450, der består af 54 Rotary-klubber fordelt geografisk i det meste af Region Midtjylland og en del af Region Syddanmark.

Jan Aagaard fik nyligt overrakt en PHF-anerkendelse med fire safirer, som anerkendelse for det store arbejde, han allerede har gjort for Rotary. PHF-anerkendelsen gives i Danmark til den, der har gjort et stort og uselvisk stykke arbejde i Rotary.

Til daglig er Jan Aagaard direktør og indehaver af Aagaard Management ApS, der arbejder med virksomhedsrådgivning - en erfaring, som han tager med sig i jobbet som formand for Rotary Danmark, hvor han vil sætte fokus på ledelse, samarbejde og god kommunikation.

Sammen med hustruen Kirsten Forsberg spiller han gerne golf, og ganske praktisk bor parret som naboer til golfbanen i Resenbro.

De blev gift i 2002, og hver har to børn fra tidligere ægteskaber, mens de sammen har sønnen Mads.

I alt har de også seks børnebørn at glæde sig over.

Jan Aagaard er tidligere fodboldspiller og løber, men i dag udfoldes den store sportsinteresse foran fjernsynet eller som tilskuer ved golf og SIF’s og BSH’s kampe.

Rotary

Rotary er en humanitær organisation bygget på grundlag af en række lokale erhvervsnetværk. I Danmark er der ca. 10.000 rotarianere, fordelt i ca. 275 klubber landet over. Rotary arbejder aktivt med ungdomsudveksling af unge verden over samt velgørenhed inden for 6 fokusområder, som er; fred- og konfliktforebyggelse, sygdomsforebyggelse og -behandling, vand og sanitet, mødres og børns helbred og sundhed, grundlæggende uddannelse og bekæmpelse af analfabetisme, økonomisk og samfundsmæssig udvikling.