Jarl, Steen og René - I skal stå model til meget

6. december 2019, 12.55

HABILITETSSAGER Kære læser. Jeg blander mig ikke længere i lokalpolitik og min tid i kommunalbestyrelsen er for længst historie, men de seneste dages skriverier med anklager om nepotisme mod mine fhv. kollegaer har alligevel fået mig til tasterne.

En borger har sendt de to lokalpolitikere til ankestyrelsen med anklager om nepotisme, og hvis det virkelig er en reel bekymring og et svirende rygte, så vil jeg meget gerne sætte mig i vidneskranken og her komme med en bramfri beretning om, hvad der var virkeligheden på rådhuset dengang.

Det er ganske rigtigt, at vi dengang var meget flittige til at give dispensationer fra dårligt udarbejdede, ufleksible og nogle gange absurde lokalplaner - og heldigvis for det, for havde vi ikke i planudvalget gjort det, så havde udviklingen stadigvæk været på tegnebrættet og ikke en realitet.

Jeg stiftede også dengang bekendtskab til flere entreprenører og ejendomsudviklere, hvis ivrighed efter at komme i gang med byggeriet var prisværdig, men et stykke knap så veludarbejdet kommunalt planlægningsarbejde, gjorde det nærmest umuligt for dem og for nybyggende borgere i al almindelighed at få sat spaden i jorden.

Skal en kommune bestemme, om der skal plantes bøge- eller ligus- terhæk? Nej, ikke hvis du spørger mig.

Og andre gange var lokalplanlægningen så restriktiv, at det gjorde ejendomsinvesteringerne til en næsten umulig forretning - men det blev der heldigvis lavet om på, og det skyldes ikke nepotisme, drinks på Lanzarote eller noget helt tredje - men en pragmatisk indstilling og handlekraft i al almindelighed.

Man kan beskylde vores lokalpolitikere for meget, men anklager om nepotisme er bare at gå et skridt for langt - jeg har aldrig nogensinde set, hørt eller oplevet ting på rådhuset, som bare kom det mindste i nærheden af det.

Nuvel, man kan være uenig i den politiske linje, der blev lagt dengang, men det var politik og ikke en femøre mere end det - så før du dømmer vores borgmester og hans kollega på rygter, så tag lige en dyb indånding og kend fakta, før du dømmer på forhånd.

Jeg er glad for at stå i spidsen for en reklamevirksomhed, som kan få lov til at bruge tiden på det vi er gode til - nemlig at skabe forretning, og ikke på unødvendig bureaukratisk bøvl - derfor hylder jeg de lokalpolitikere, hvis øjne ikke er partipolitiske og som ikke er præget af ideologiske følelser eller berøringsangst, tak for det - i gør en fremragende indsats.