Ny standard i den årelange debat om Tange Sø

18. juni 2019, 10.45

TangeDet var en fornøjelse at læse det tredobbelte interview i avisen torsdag. Hans Okholm, Jarl Gorridsen og René Birch udtalte sig meget rammende om den nye vision for Tange Sø og artiklens overskrift, »Fælles holdning til Tange Sø«, var meget dækkende for de holdninger, alle tre gav udtryk for.

Jeg var særlig glad for René Birchs udtalelse om, at »det er søens bevarelse, der er vigtig. Og jeg er ikke i tvivl om, at det er sådan, de fleste borgere i Ans tænker«. Og Okholm slog fast, at for ham var det vigtigt at pointere, at »søen bevares i sin nuværende form eller bedre. Og at Tangeværket ikke forfalder, hvis strømproduktionen forsvinder. Vi skal finde ud af at sikre, at værket og dets kulturelle værdier består«.

Jarl Gorridsen, formand for Foreningen til Bevarelse af Tange Sø, sagde, at »foreningen bliver ikke en stopklods i det nye projekt. Vi er glade for, at vi bliver inviteret med ind. Og vi hilser det også velkomment, at der bliver tale om en transparent proces«.

Jeg synes, interviewet angiver en ny standard i den årelange debat om Tange Sø. Man kan måske sige, at der ikke har været reel tvivl om søens fremtid, siden Gudenåkomiteen - med Hans Okholm som formand - for mere end 10 år siden i enighed slog fast, at Tange Sø skal bevares. Og den nye enighed kan måske også spare folkene bag de anonyme annoncer i sidste uge for en masse penge fremover?