Båd uden fører sejlede baglæns

Torsdag morgen var Midtjysk Brand & Redning ude for usædvanlig situation på Brassø

9. april 2020, 16.24

Politi og beredskab kunne tidligt torsdag morgen ånde lettet op, da en førerløs båd og dermed mulig drukneulykke efter alt at dømme blot er et resultat af »drengestreger«. Foto: Peter Erfurt

SILKEBORG Torsdag morgen klokken 06.28 fik Midtjysk Brand & Redning en melding om en potentiel en drukneulykke i Brassø. Her var en motorbåd blevet observeret sejlende rundt i cirkler på søen og uden nogen ombord.

- Vi kom ud og så, at der var en mindre kabinebåd, der sejlede baglæns, fortæller indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning Lasse Magnussen.

- Jeg havde en kikkert med og kunne derfor se, at der hverken var personer på båden eller i vandet. Herefter sejlede vi stille og roligt op på siden af båden og fik en af vores brandfolk over på båden. Han kunne så bekræfte, at båden var tom.

Efterfølgende blev båden sejlet i land og ejeren blev tilkaldt for at sikre båden. Lasse Magnussen oplyser, at der ikke var tegn på, at nogen havde været ombord, og ingen er meldt savnede, så intet tyder på en drukneulykke.

- Vores teori er, at der nok er tale om nogle drenge, der på en eller anden måde har fået skåret båden fri og sendt den ud at sejle, oplyser politiet.