Nyt centerområde er på vej i Virklund

Indkøbsmulighederne i Virklund flytter over på den anden side af Horsensvej. Det har plan- og vejudvalget besluttet

4. juni 2019, 10.42

Det er her, plan- og vejudvalget i Silkeborg Kommune har gjort plads til et butiksområde på 3000 kvadratmeter, som formentlig kommer til at bestå af en Rema 1000 og en Superbrugsen. Desuden er der også planer om et tankanlæg. Foto: Martin Ballund

VIRKLUND Selvom hovedparten af de 34 høringsvar taler for, at Virklunds handelsliv fortsat skal være centreret omkring det nuværende centerområde, så flytter handelscentrum til den anden side af Horsensvej.

Det besluttede plan- og vejudvalget på et møde i går.

Baggrunden er, at Dagli'brugsen i Virk-lund med sine godt 500 kvadratmeter har for lidt plads og ønsker at flytte og udvide. En fusion mellem Dagli'brugsen og Brugsforeningen Tryg i Ry har været på tale, så man kan åbne en Superbrugsen på Mørksøvej på Idémøbler-grunden. Her har Rema 1000 også lagt billet ind på at åbne en forretning. De to dagligvareforretninger har ønsket et areal på 3200 kvadratmeter på Mørksøvej, men der er kun plads til 3000 kvadratmeter forretninger på Idémøbler-grunden.

- Når Superbrugsen nu selv ønsker at flytte, og der er 400 nye boliger på vej på den anden side af Horsensvej - i et i øvrigt meget smukt miljø - så mener vi, at et butiksområde på Idémøber-grunden er det rigtige, siger formanden for plan- og vejudvalget, Hans Okholm (SF).

Bekymrede høringssvar...