Dårlig vedligeholdelse af den grønne ring

29. marts 2021, 13.06

MISLIGEHOLDT Det er selvfølgelig dejligt, at der nu er bevilget 1 mill. kr. til færdiggørelse af Krabbes Grønne Ring. Det giver lokal begejstring i Kjellerup Lokalråds outdoor-udvalg. Det har jeg også fuld forståelse for. Ringen bliver nu endelig helt færdiggjort.

Men, og der er desværre altid et men. Ringen bliver i dag ikke særlig godt vedligeholdt. Jeg kan frygte, at det fremover bliver endnu værre. Hvis der ikke følger vedligeholdelsespenge med til det nye stykke, vil ringen jo generelt fremover blive endnu dårligere vedligeholdt.

Jeg vil derfor foreslå, at man undlader færdiggørelsen af ringen og bruger pengene til forskønnelse af den nuværende ring

Henning Kristensen

Natur- og miljøafdelingen har fornylig »vansiret« ringen på stykket fra Brogade ud mod Arenaen. Det gælder både naturen og stien. Det ser frygteligt ud og stien er flere steder kørt op af store traktorer. Iflg. chefen for Natur- og Miljøafdelingen, Morten H. Jespersen, er de nu helt færdige, og der vil ikke blive gjort yderligere. Hvordan han kan udtale sig om stedet, det fatter jeg ikke. Han har garanteret ikke været ude og se, hvordan stien og naturen er ødelagt på denne strækning. Hvis det virkelig er standarden i Silkeborg Kommune, så må det godt nok se skidt ud mange steder. Den skønne Krabbes Grønne Ring skulle jo nødig fremover komme til at hedde Krabbes Grumsede Ring.

Jeg vil derfor foreslå, at man undlader færdiggørelsen af ringen og bruger pengene til forskønnelse af den nuværende ring. Næsten alle broerne i ringen trænger til udskiftning. De er rådne og gynger, når man går over f.eks Tange Å. De mange stier er gennem de sidste mange år misligholdt. De er slidt og mange steder meget fedtede. De små vandløb nær stierne bliver heller ikke renset op og det gælder også selve Tange Å. Derudover er der mange steder, man godt kunne gøre lidt ekstra ud af. Steder, hvor man kunne sidde og nyde naturen. Flere bænke og borde.

Læs også
Million til ringen i Kjellerup
+Abonnement

Sidst og ikke mindst mangler vi nogle affaldsspande. Alle de tidligere blev jo nedlagt. Der er næsten ingen steder, hvor man kan komme af med diverse affald. Der ligger derfor p.t mange hundeposer, løse høm-hømmer og diverse papir rundt omkring.

Læs også
Lokal begejstring over bevilling
+Abonnement
Læs også
Leder: Nu sluttes den grønne ring
+Abonnement

Jeg har nu dagligt gået i ringen i over 40 år og ved efterhånden, hvor skoen trykker.

Jeg er godt klar over, at jeg nogen steder bliver upopulær på grund af dette læserbrev. Jeg har snakket med mange om vedligeholdelsen af ringen. Næsten alle har givet mig ret i, at den er dårlig. Men jeg savner opbakning. Jeg vil derfor opfordre alle, der bare er lidt enige med mig, om at rette henvendelse til Natur- og Miljøafdelingen. Skriv jeres mening om ringen. Sammen er vi meget stærkere..

Forkortet af redaktionen

Indlæser debat...