Ry

Bamser i massevis til udsatte børn

Improviseret indsamling af legetøj gav overraskende resultat

8. juli 2020, 14.19

Da weekenden var overstået, havde Sven Baum modtaget 12 sække tøj og bamser og fire store kasser legetøj - så nu er der noget at vælge imellem for børnene på Red Barnet-sommerlejren. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

RY Hjælpsomheden er stor i Ry - det har byens initiativrige pølsemand Sven Baum fået et nyt, håndfast bevis på.

Op til weekenden kom han i Midtjyllands Avis og på den lokale facebook-gruppe med en opfordring til familier i byen. Hvis de havde legetøj, de ikke selv havde brug for mere, så kunne de forære det til omkring 25 børn fra dårligt stillede familier, som i disse dage er på Red Barnets sommerlejr i byen.

Reaktionen var overvældende: Da weekenden var overstået, havde Sven Baum modtaget 12 sække tøj og bamser og fire store kasser legetøj. Nogen havde også doneret nykøbte slikposer til feriebørnene.

Men på mandag kommer der endnu et hold børn på Red Barnets sommerlejr i Ry. De er lidt større - i alderen mellem 11 og 15 år - og hvis der er Ry-familier, der vil donere tøj og måske skoleting eller andet til de børn, så tager Sven Baum igen meget gerne imod.

- Jeg forventer ikke at modtage 25 Ipads, mindre kan også gøre det, bemærker han lunt.

Folk, der har ting, de vil donere, kan aflevere dem i pølsevognen eller i jordbærboden på Stationstorvet frem til søndag.