Bilister fik varm morgenhilsen: Velkommen til guldkantsdanmark

Bryrup Borgerforening stod bag event på Hovedgaden torsdag morgen, hvor der blev delt poser med boller og kakao ud til 200 pendlere for at lokke nye tilflyttere til byen

22. august 2019, 10.33

Foto: Torben Nielsen

BRYRUP Pendlere, der torsdag morgen kørte gennem Bryrup, fik en god start på dagen.

De blev standset af en flok morgenfriske og entusiastiske elever fra 5. klasse på Bryrup Skole og fik stukket en pendlerpose med bolle og kakao ind af sideruden, inden de med smil, ønsket om en god dag og vink blev sendt videre på den i dagens anledning flagsmykkede hovedgade.

Bag eventen stod Bryrup Borgerforening, som også havde sørget for at stikke folderen »Velkommen til Bryrup - landsbyen i guldkantsdanmark« i pendlerposerne, der desuden var udstyret med en personlig og håndskreven hilsen: »Bryrup - så godt som hjemme«.

Inden klokken 8 var alle 200 poser uddelt, og håbet er, at den glade morgenhilsen kan få nogle af pendlerne til at overveje at flytte til Bryrup.

- Vi forsøger os i borgerforeningen i disse år med en række tiltag for at gøre vores by og lokalsamfund synligt for potentielle tilflyttere. Formålet med morgenhilsenen er at gøre pendlerne opmærksomme på, at de lige så godt kunne bo her hos os - så ville de ikke have så langt til arbejde. Med morgenens event har vi forhåbentlig også givet dem et indtryk af, at Bryrup er en livlig og glad by, fortæller Rikke Steensgaard fra Bryrup Borgerforening. Pendlerne var på forhånd forberedt på eventen takket være et skilt, der blev sat op på Hovedgaden for en uge siden. Og bilisterne tog ifølge borgerforeningen godt imod skolebørnenes friske morgenhilsen.

- Der var masser af nedrullede vinduer og smil fra de forbipasserende, da de blev mødt af flag og glade børn - og indimellem holdt ligefrem en lille kø af biler på Hovedgaden og ventede med nedrullet siderude på at få en hilsen, lyder det.

Et af borgerforeningens andre tiltag er at byde nye tilflyttere velkommen med en velkomstpakke indeholdende gaver fra byens firmaer.

Foto: Torben Nielsen Foto: Torben Nielsen
Foto: Torben Nielsen
Foto: Torben Nielsen Foto: Torben Nielsen
Foto: Torben Nielsen Torben Nielsen