Opfordring til Midt Trafik: Fasthold grupperejser for skoleklasser

Udgivet:25. juni 2021, 12.17

Læsetid:1 minut

Af Ivan Greve Kandidat til Silkeborg Byråd og Region Midtjylland for Socialdemokratiet

2 år siden

BUSSERNE Nu skal Midt Trafik tænke sig rigtig godt om. Jeg vil opfordre trafikselskabet til at tage kontakt til brugere af selskabets transportløsning for skoleklasser. Det vil blive børnene der kommer til at mærke en permanent lukning for transport af skoleklasser. Helt ok at det har været lukket ned i forbindelse med covid-19, men at gøre ordningen permanent vil virkelig gøre ondt i de skoler, der ligger udenfor bybuslinjerne.

Endnu engang viser Midt Trafik, at man ikke tænker service for borgerne. Især borgere der bor lidt udenfor alting. Sidste gang var det lukning af flere ruter i landdistrikterne for at tilgodese Nærbanen i Aarhus C
Ivan Greve (S)

I byen er der mulighed for bybus, der er mulighed for cykeltransport, der er nærhed til rigtig mange attraktioner. Vi har som byråd været sammen om at fjerne økonomi fra skolerne, netop en økonomi som kunne bruges til busture. Skolernes stramme budgetter går til undervisning, og der er ikke meget tilovers til oplevelser for børnene.

Endnu engang viser Midt Trafik, at man ikke tænker service for borgerne. Især borgere der bor lidt udenfor alting. Sidste gang var det lukning af flere ruter i landdistrikterne for at tilgodese Nærbanen i Aarhus C.

Midt Trafik er nødt til at forstå, at service koster penge. Det er netop service, at borgere uden for de store byer også skal have mulighed for at blive transporteret til byen, for at opleve fællesskabet og attraktionerne som oftest findes i byen.

Tænk jer godt om, og prøv at inddrage brugerne, som måske kan vise jer den rette vej. Det er set før, at vi som brugere har haft ideer som kunne bruges konstruktivt af Midt Trafik.

At spare en million kr. er det ok? Set i lyset af hvor meget I ødelægger for børnene og deres oplevelser, som de højst sandsynlig vil miste ved at lukke denne ordning permanent, så er det absolut ikke ok.