Totalt udsolgt til Skolernes Nytårskoncerter

Da Skolernes Nytårskoncert første gang løb af stablen i 2001, kom kun 100 gæster om aftenen. I år kan arrangørerne melde alt udsolgt

Udgivet:16. januar 2019, 12.31

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG Skolernes Nytårskoncerter er populære. Tilbage i 2001, da Skolernes Nytårskoncerter første gang fandt sted, var der kun omkring 100 betalende gæster om aftenen i det daværende Jysk Musik- og Teaterhus - nu Jysk Musikteater. Og det var primært forældre og bedsteforældre. I år kan arrangørerne melde alt udsolgt til de i alt seks koncerter - både for skoleelever om dagen og for betalende publikum om aftenen.

- Der er stor rift om at få lov at overvære dag-koncerterne for skoleelever. Vi har således måttet afvise skoler, der ikke nåede at få billetter. Derudover er aften-koncerterne begyndt at blive meget populære - ikke kun for forældre og familiemedlemmer, siger tovholder for nytårskoncerterne og lærer på Den Kreative Skole, Søren Kristian Frydenlund-Vad.

Han fortæller, at også folk uden tilknytning til skolerne viser interesse.

- Når jeg taler med publikum, kan jeg mærke, at rygtet om koncerternes høje musikalske kvalitet er blevet spredt ud. Der kommer mange, der ikke kender dem på scenen, hvor det i de første år kun var familiemedlemmer, der købte billetter. Folk kommer virkelig, fordi de er interesserede i koncerten, og de synes, det er hyggeligt og spændende at se og høre børnene sprudle på scenen, siger Søren Kristian Frydenlund-Vad.

Kulturtilbud til skolerne...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind