Bådfolkets fjende nummer et

Udgivet:02. december 2022, 10.27

Læsetid:1 minut

Af Karsten Gøttler Adler Lunds Gade 8, Silkeborg

2 måneder siden

BÅDVASK Hvad er baggrunden for udvalgsformand Rune Kristensens (S) åbenlyst personlige had mod motorbåde i Søhøjlandet? Jeg ved det ikke, måske er han farvet af sine formandsår i Silkeborg Kajakklub. I hvert fald peger hans emsige udfald mod alt, der ikke er en kajak eller kano, i min optik på, at han har et horn i siden på bådfolket.

Nu må de ikke længere spule båden for mågelort, Hjejle-sodsnavs, blade og andet nedfald.

Den officielle begrundelse - at skyllevand og farlige stoffer ender i Remstrup Å - er mildest talt udvandet. Kommunen kan end ikke rigtigt begrunde, hvad det er for miljøskadelige stoffer, der åbenbart er en trussel mod åens fisk og fauna. Men forbydes skal det. Her og nu!

Læs også
Bådvask i Indelukket Bådvask i Indelukket
Læs også:
Bådvask i Indelukket

Opstrøms i å-systemet hos bådfolket i Ry, ryster man på hovedet og fortsætter rengøringen med kommunal velsignelse.

Men det får blot den pludseligt magtfulde socialdemokrat til at blæse sig endnu mere op. Nu hvor han er blevet bådfolkets fjende nummer et i Silkeborg, skal Ry-ejerne pinedød også bankes på plads. Sagen må derfor ekspres forelægges Gudenåkomiteen.

For de skal ikke tro, de er noget i Ry. Men det er Rune Kristensen. Eksempelvis er han jo formand for Gudenåkomiteen, og ved at forelægge (mærke)sagen for sig selv, får han jo nok medhold.

Så må vi se, om en forening af Gudenå-kommuner kan overtrumfe en af deres egne.

For bordet fanger - et rengøringsforbud må i sagens natur så gælde hele vejen fra Tørring Krat til Randers Fjord. Og ikke kun for motorbåde, men også kanoer og kajakker.

Læs også
Udvalgsformand vil have ens regler for bådvask Udvalgsformand vil have ens regler for bådvask
Læs også:
Udvalgsformand vil have ens regler for bådvask

Indlæser debat