Corona: Forbund aflyser al håndbold til midt i oktober

Men det vil fortsat være muligt at spille fodbold

25. september 2020, 13.23

Mens covid-19 lukker en del af håndboldsporten, ruller fodbolden fortsat. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Turneringsudvalget i Jydsk Håndbold Forbund har besluttet, at der trykkes på pauseknappen for turneringshåndbold med virkning fra og med 25. september til og med 16. oktober 2020.

Årsagen skal findes i det stigende antal smittede i Jylland og en generel utryghed fra foreningsledere, spillere og forældre om at spille kampene, hvor man møder mange, som man ikke er i daglig kontakt med.

Pausen i turnering gælder Jydsk Håndbold Forbund samt Kreds 1-8 for følgende rækker:

Jyllandsserien

Serie 1, 2, 3 og 4

Ungdomshåndbold fra U9 til og med U19 (dog undtaget U19 li

Derudover opfordrer turneringsudvalget til, at der ikke afvikles træningskampe eller private stævner i samme tidsrum. Der kan stadig trænes, så længe de gældende retningslinjer overholdes.

Turneringsudvalget vil i uge 41 komme med en udmelding, om hvordan turneringen skal genoptages.

Mens håndbolden lukker ned, har DBU Jylland besluttet sig til at fortsætte uden visse betingelser.

- Det er myndighederne, der indfører restriktioner, begrænsninger med videre i forhold til idrætten, og sådan har det været igennem hele corona-forløbet, da det er myndighederne, der har overblikket, ekspertisen og fagligheden omkring situationen - ikke os som idrætsorganisationer, forklarer DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

Det betyder, at der fortsat er grønt lys til at spille fodbold, både kampe og træning, naturligvis såfremt DBU’s corona-protokol overholdes, herunder blandt andet forsamlingsforbuddet.