Kommunaldirektør om coronavirus: - Vi skal ikke være kålhøgen

Fem nye tilfælde af coronasmitte er registeret i Favrskov Kommune på en uge

24. september 2020, 11.20

Dagligdagen kører relativt normalt i Favrskov Kommune trods coronavirus. Det lykkes blandt andet ved at iværksætte små tiltag hist og her, som sikrer afstand og god hygiejne. I byrådssalen har Hammel-virksomheden CLC Rustfri ApS sørget for at indramme de enkelte pladser med skillevægge af plexiglas, så de 25 medlemmer kan holde fysiske møder.

FAVRSKOV Selvom coronasmitten lige nu er værre i mange andre kommuner, er der kun grund til at udvise forsigtighed i Favrskov Kommune. Det understreger kommunaldirektør Jan Kallestrup.

- Der skal ikke meget til, før det lige pludselig bryder ud. Det har man for eksempel set i Skanderborg. Vi har så meget respekt for det, og vi skal ikke være kålhøgen, siger Jan Kallestrup.

I løbet af de seneste syv dage har der ifølge Statens Serum Institut været fem nye tilfælde af coronavirus i Favrskov Kommune. Det giver 10 smittede pr. 100.000 indbyggere. Til sammenligning er der i Skanderborg Kommune i samme periode registreret 51 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det vil blandt andet have stor indflydelse på ældresektoren, hvis tallet pludselig ligger over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. I så fald skal plejepersonale testes hver 14. dag, og det vil sætte et stort pres på testkapaciteten, fortæller Jan Kallestrup. Som det er nu, bliver personalet testet hver sjette uge.

Fuld opgaveløsning

Favrskov Kommune har iværksat en række tiltag for at forhindre smitte, mens dagligdagen kører videre.

For eksempel særlige »Covid-19-hygiejnekasser« med de fornødne remedier, som nogle kommunale medarbejdere udstyres med. I byrådssalen er der opsat plastskærme mellem byrådsmedlemmerne, og i kommunens administration er 20-25 procent af medarbejderne sendt på hjemmearbejde.

- Statsministeren har meldt ud, at alle serviceopgaver fortsat skal udføres, og det bliver de, siger Jan Kallestrup.