Neurocentret: Patienter og gæster skal bære mundbind

Indgange lukkes og antallet af gæster begrænses på Neurocentret på grund af den øgede risiko for corona-smitte

13. august 2020, 11.45

De nye corona-restriktioner er indført med kort varsel, så nogle patienter kan opleve, at de er indkaldt til en hospitals-indgang, som i mellemtiden er blevet lukket.

HAMMEL Den genopblussede risiko for corona-smitte får nu Hospitalsenhed Midt til at genindføre begrænset adgang til Hammel Neurocenter.

Samtidig opfordrer hospitalets ledelse både patienter og pårørende, der besøger centret, til at benytte mundbind for at beskytte sig selv, sårbare patienter og hospitalets personale.

Højest én ledsager

Begrænsningen betyder, at patienterne i den kommende tid højst må tage én ledsager med til undersøgelse og behandling. Indlagte patienter kan tilsvarende kun modtage besøg i begrænset omfang.

Indgange lukkes

Ligeledes lukker hospitalet nu en række indgange.

- Vi har lukket indgangene efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for bedre at kunne begrænse risikoen for smitte med covid-19, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

- Denne gang lukkes der dog ikke samtidig ned for hospitalernes planlagte undersøgelser, behandlinger og operationer, så for at sikre afstand mellem hospitalets gæster har vi lidt flere døre åbne end i foråret, da covid-19 ramte os første gang, siger han.

Kort varsel

De ændrede adgangsforhold er indført med kort varsel, fordi smittetallet i de seneste dage er gået uventet op i en række midtjyske kommuner, deriblandt Favrskov.

Nogle patienter vil derfor kunne opleve, at de er blevet indkaldt til en hospitals-indgang, som i mellemtiden er blevet lukket. Der vil derfor lokalt blive skiltet med vejvisning til nærmeste åbne indgang, fortæller Thomas Balle Kristensen.

- Det er en atypisk situation for os alle, men vi må hjælpe hinanden med at begrænse smitten. Jeg håber derfor, at vores patienter og pårørende vil have forståelse for de ændringer, vi er nødt til at indføre - og spørge os, hvis der er noget, de undrer sig over eller føler sig utrygge ved, siger Thomas Balle Kristensen.

Tre indgange åbne

Hammel Neurocenter holder fortsat følgende døren åbne for patienter - og pårørende i begrænset omfang: Indgang A (hovedindgang), Indgang B (blodprøver) og Indgang C (CT-skanninger).

De nye begrænsninger er også indført på regionshospitalerne i Silkeborg, Viborg og Skive. sinn