Midtjyske Meninger: Tag nu en tørn

Udgivet:09. februar 2023, 10.07

Læsetid:2 minutter

Af Jytte Kjær Kjemstrup Rødkærsbro

1 måned siden

Det er tid til generalforsamlinger rundt omkring i de mange foreninger, som Danmark heldigvis har. Men adskillige steder, kniber det med at få bestyrelsesmedlemmer. Det er en skam.

Det er en skam for foreningslivet og for alle dem, der ikke melder sig og gør et stykke frivilligt arbejde.

Vi har i den grad brug for foreningslivet.

Der er brug for, at der er nogle mennesker, der stiller sig i spidsen for en by eller en egn. For nogle, der kan skabe en sammenhæng mellem mennesker og give folk muligheder for at lære hinanden at kende og for at have noget at være sammen om.

Der er altid stor debat, hvis en lille købmand eller en skole skal lukke. Så handler det om fællesskabet.

At en forening ikke kan finde bestyrelsesmedlemmer er lidt af det samme. De bestyrelsesmedlemmer, der er, har et stort ansvar for, at man får markedsført den forening, man sidder i bestyrelse i. Der skal ske noget, der har publikums interesse. Det koster arbejde, og man skal ikke tro, at alting kommer af sig selv, for det gør det ikke.

Men når det er sagt, så giver det virkelig så meget igen. Jeg ved det, jeg har prøvet det. Man får så mange virkelig dejlige oplevelser og lærer rigtig mange mennesker at kende.

Er man tilflytter til for eksempel en lidt mindre by, kan det være medvirkende til, at man får en god start på et nyt liv.

Skal foreningslivet fortsætte, og det mener jeg absolut det skal, så er der nogle, der må tage sig sammen og være med til at det sker.

Det nytter ikke noget, hvis medlemstallet er faldende, at man mener, det er medlemmernes skyld - nej, det er bestyrelsens ansvar.

Hvis man arrangerer noget, der har interesse og til den rigtige pris, så kommer medlemmerne. Men som sagt, det kræver arbejde og ideer - det kræver at man gider.

Nogle vil bruge som undskyldning, at der ikke er tid til den slags. Det er efter min mening noget vrøvl.

Det er et spørgsmål om at prioritere sin tid.

Der findes så mange mennesker, som gerne vil udføre et stykke frivilligt arbejde, men det skal være noget, der giver mening, og hvis der er noget, der giver mening, så er det foreningsarbejde. Der gør man noget for andre, men så sandelig også for sig selv.

Tænk over det, alle der har muligheden.

Indlæser debat