Viborg HK lykkes med indsamling og undgår økonomisk nedtur

Viborg HK er nået i mål med at indsamle penge, der skal være med til at holde liv i håndboldklubben.

Udgivet:23. december 2022, 10.55

Læsetid:2 minutter

Viborg HK ligger på sjettepladsen i kvindernes håndboldliga. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

5 måneder siden

VIBORG Viborg HK kan ånde lettet op. Håndklubben er lykkedes med at samle de penge ind, som den for nylig bad om hjælp til for at sikre sin overlevelse.

Det skriver den midtjyske klub i en pressemeddelelse.

I slutningen af november lød det fra Viborg HK, at den forventede et stort underskud for regnskabsåret 2021/22, og at den var afhængig af, at der kunne fremskaffes et beløb i størrelsesordenen 3,25 millioner kroner.

Det er altså lykkedes.

- Vi har nu opnået tilsagn om den nødvendige likviditet, og om end der stadig arbejdes på at få de sidste aftaler til at falde endeligt på plads, siger formand Karsten Cronwald i pressemeddelelsen.

- Det er med stor glæde, at vi her dagen inden jul kan meddele, at vi når i mål, og derfor fortsat kan drive professionel håndbold i Viborg.

Langt hovedparten af pengene kommer ifølge klubbens direktør, Jens Steffensen, fra lokalsamfundet. Og det giver ekstra stor glæde i klubben.

- Man bliver helt rørt, for der er så mange, som gerne vil det, siger han til Ritzau.

- Selv om det er en svær tid for mange med stigende energipriser og krig i Ukraine, så er der alligevel nogle, som synes, det er så vigtigt, at vi har sådan et håndboldbrand i Viborg, at de har fundet midler til at hjælpe os.

Det er alt fra private donationer til fonde og virksomheder, som er med til at sørge for kvindeligahåndbold i Viborg i det nye år.

Klubben forklarede i november, at det ikke er lykkedes at løfte indtægterne tilstrækkeligt ovenpå coronanedlukningen.

Den har nu taget initiativ til en række tilpasninger herunder besparelser i administrationen med henblik på at sikre, at der er balance i regnskabet fra 2023/24.

Det får den sportslige konsekvens, at Viborg nedjusterer sin målsætning, så den i sæsonen 2023/24 vil være deltagelse i slutspillet.

Også sidste år havde Viborg underskud. Det lød på knap to millioner kroner for 2020/21.

Efter en resultatmæssigt blandet sæsonstart ligger Viborg på sjettepladsen i Kvindeligaen med 12 point for 11 kampe.

Men for nu er der i hvert fald finansiel ro i klubben.

- Det betyder først om fremmest, at julefreden har sænket sig, forstået på den måde at vi også har håndbold i Viborg HK efter jul, siger Jens Steffensen.

/ritzau/