Havnekoncerter i jubilæums-hopla

Festlig fejring af 25 år med koncerter på Ry Havn byder på genhør med Laura Flensted-Jensen

8. juni 2019, 10.39

Laura Flensted-Jensen bliver »special guest star«, når 25 års jubilæet fejres 7. juli. Foto: Torben Larsen

RY Denne sommer byder på sæson nummer 25 for de populære havnekoncerter på Ry Havn.

Nu om dage kan en af de store koncerter trække over 1000 tilhørere, men starten var mere beskeden, husker Karl-Erik Jørgensen fra Ry Borgerforening.

Havnekoncerternes »moder« var Trine Jørgensen fra Ry Kommune, der for 25 år siden fik en ide med at lave koncerter på havnen i Ry i forbindelse med, at Ry Borgerforening dengang netop havde opført en musikpavillon på havnen.

- Dengang havde ingen vel turdet håbe, at dette initiativ vil fortsætte 25 år frem, med de 30 fremmødte der var til den første koncert, bemærker han.

Men idéen bed sig fast. Det lykkedes med økonomisk opbakning gennem årerne fra Ry Borgerforening, kommunen og gode sponsorer.

Der har været mange frivillige, som har arbejdet utrætteligt med at udvikle det enkle koncept som havnekoncerterne bygger på, så vi i dag kan samle omkring 12.000 tilhørere til en sæson med 19 koncerter, startende i midten af juni til midten af august hver onsdag og søndag aften.

Starter med Tonica

Den 25. sæson skal selvfølgelig markeres på festligste vis, fortæller Karl-Erik Jørgensen.

- Vi starter traditionen tro med Tonica og sangerinden Mona Britt Nykjær og velkomst ved kommunens viceborgmester Frank Megabody Damgaard. Der afsluttes også traditionen tro med Ry Jazzværk, som kommer sejlende ind og blæser sæsonen af.

- Festen skal markeres med en kunstner, der blandt mange dygtige kunstnere har betydet meget for havnekoncerternes udvikling. Vi vil søndag 7. juli feste med lidt godt til ganen for de fremmødte og noget rigtigt godt for ørerne, da vi har fået lavet en aftale med Laura Flensted-Jensen og hendes mand Nils Emgreen samt en pianist. De vil til aftenen sammensætte et munter og folkeligt program med mulighed for at synge med. Det er en aften, vi forventer vil blive afholdt med jubelstemning. Der lægges virkelig op til starten på den næste 25 år.

Jubilæums-sæsonen indledes med kæmpeorkestret Tonica og den dygtige sangerinde Mona Britt Nykjær.. Tonica har til den første koncert på søndag 16. maj sammensat en time med fængende orkestermusik med titler som Colonel Bogey, Bohemian Rapsody og Big Big Band Signatures.