Stort 12-tal til Liga fra Riga

41-årige Liga Birzniece kom til Danmark for ni år siden, og hun valgte uddannelse frem for rengøringsarbejde

Udgivet:24. februar 2022, 08.30

Læsetid:2 minutter

Liga Birzniece, der bor i Thorning med sin familie, er blevet fastansat hos Technoflex i Knudlund, hvor hun også var i praktik i forbindelse med sit uddannelsesforløb, der begyndte på College 360 i Silkeborg. Foto: Technoflex

Jakob Munk Schmidt
Journalist| jams@midtjyllandsavis.dk

UDDANNELSE: Liga Birzniece måtte kæmpe for sagen med at finde den plads, som hun ønskede sig på det danske arbejdsmarked.

Men nu er det lykkedes til fulde for den 41-årige kvinde, der kom til Danmark fra Letland for ni år siden, og Liga Birznieces endte med at score topkarakteren 12 på uddannelsen til handelsassistent med speciale i salg.

Under uddannelsen havde hun praktikplads hos Tecnoflex ApS i Knudlund, og det samarbejde gik så godt, at Liga Birzniece efterfølgende er blevet fastansat i brødrene Søren Lindholm Mortensen og Jens Lindholm Mortensens lokale virksomhed.

- For mig var det jackpot, at jeg fandt Technoflex. Det føles godt, og nu kan jeg endelig tænke mest på min familie og på mit arbejde i stedet for at tænke så meget på at gå i skole, konstaterer en glad Liga Birzniece.

I Letlands hovedstad Riga arbejdede hun med salg og marketing i en medicinalvirksomhed. Så mødte hun Jacob Kjærgaard Råhr fra Danmark, og på helt klassisk vis var det kærligheden, som ledte Liga til Danmark.

Sammen har parret sønnen Albert på syv år, og familien bor i Thorning.

I starten i Danmark erfarede Liga Birzniece hurtigt, at det var vanskeligt for hende at komme til at arbejde med salg og marketing.

- Da jeg kom hertil, tog jeg det stille og roligt. Jeg havde erfaring fra en god virksomhed i Letland, så jeg tænkte, at jeg sagtens kunne finde arbejde her i Danmark. Men det skete ikke, og efter at have været på barsel gik det ikke som forventet, da jeg kom ud på arbejdsmarkedet. Jeg fik arbejde som rengøringsassistent på Scandic Hotel i Silkeborg, men jeg troede stadigvæk på, at jeg kunne finde et andet job, der ville passe bedre til mig. Jobcentret og fagforeningen sagde til mig, at jeg kunne fortsætte med rengøringsarbedet. Men det var jeg ikke enig i, fordi jeg havde erfaring med salg og marketing.

- Så tager jeg en uddannelse

- Jeg sagde ok, men så vil jeg gerne tage en uddannelse her i Danmark i stedet. Det var min plan B, og så jeg begyndte at lære mere dansk for at kunne læse videre, fortæller Liga Birzniece.

Handelsuddannelsens grundforløb tog hun på College 360 i Silkeborg, og for nylig afsluttede hun på Herningsholm-erhvervsskolen i Herning.

Udover at score et afsluttende 12-tal på den to-årige uddannelse modtog Liga Birzniece også et diplom for holdets bedste fagprøve.

- I fagprøven undersøgte jeg en masse om Tecnoflex’ kunder. Blandt andet kiggede jeg på, hvor meget vi omsætter for pr. kunde, fortæller kvinden fra Thorning.

Mest læste

Navne

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere