Lad os spørge borgerne FØRST

12. februar 2020, 12.44

POLITISTATIONEN Til vores store glæde, så vi i sidste uge en ny koalition af partier samle sig om, at der skal laves en helhedsplan for området omkring vores politistation. En politistation som politiet forlader i 2022, og som derfor åbner helt nye muligheder for vores by og for området rundt om den.

Nu kunne man så starte en proces i ejendoms- og teknikforvaltningen, med idéer fra politikerne i planudvalget. Efterfølgende ville der så komme udspil, som man som borger kan kommentere på i et høringssvar. Vi foreslår, at man sammen med Plan- og Vejudvalget vender processen på hovedet. At man laver en række borgerinddragende møder, hvor alle idéer kan komme på bordet. Og man så først derefter går i gang med at udvikle helhedsplanen.

Der er stor interesse for vores byggerier og indholdet i dem i disse år. Der kom over 500 høringssvar til projektet omkring Fredensgård. Lad os bygge på det momentum og invitere borgerne ind.

Det vil selvfølgelig ikke være alle idéer der kan gennemføres, men vi er helt sikre på, at kvaliteten bliver bedre, når hele Silkeborg tænker med. Vi tror på Silkeborg Kommunes borgeres idérigdom vil kunne give os et kvarter hele byen vil være stolt af.

For at kick-starte den proces vil vi her bidrage med vores egen brainstorm på helhedsplanen:

Vi står med en del offentlige services, der mangler et nyt hjemsted. F.eks. Specialtandplejen og Sundhedshuset.

Eller er det nu, vi skal have et permanent sted for udøvende kunstnere, kunsthåndværkere, hobbyfolk og ikke mindst små kreative virksomheder, der endnu ikke har den store maskinpark. Atelierer og eller måske kontorfællesskaber? Udstillingslokaler. Måske en café, drevet i samarbejde med College 360 restaurationslinje? Kunne man i samarbejde med Silkeborg Vandrehjem drive hostel i de små rum oppe på øverste etage? Og bør der ikke, her på kanten af Nordskoven være en servicestation for MTB-folket inden de begiver sig ud på dagens strabadser?

I Aarhus lykkedes det faktisk med »Godsbanen« at præsentere et projekt, der fik Real Dania Fonden til at finansiere halvdelen af byggeriet. Lad os høre Silkeborg og så sætte kommunens dygtige arkitekter til at lave en helhedsplan, der kan give Silkeborg endnu en perle.