Grundfos-regnskab sætter ny rekord

Men koncernen forventer et svært efterår og en encifret vækst for hele 2019

5. september 2019, 11.28

Mads Nipper, øverste direktør i Grundfos, kan glæde sig over vækst i første halvdel af 2019. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

BJERRINGBRO Af Kim Simmelsgaard

kim@midtjyllandsavis.dk

Grundfos kunne notere et overskud på 1177 millioner kroner for det første halvår af 2018, hvilket er hele 22,1 procent mere end samme perdiode af 2018.

Halvårets omsætning blev på 13,2 milliarder kroner.

- Vi er tilfredse med vores finansielle resultater for første halvdel af 2019. Omsætningen er steget på vores kernemarkeder, og kombineret med disciplineret omkostningsfokus leverer vi det største salg nogensinde for første halvdel af et år, siger koncernchef Mads Nipper.

- Vores teams har leveret fantastisk arbejde på et mere og mere udfordrende marked. Jeg er stolt af det engagement, vi har rundt om i verden og vores bidrag til at løse de globale vand- og klimaproblemer samtidig med, at vi driver en profitabel virksomhed, siger koncernchefen.

Grundfos melder om fortsat godt momentum og salgsvækst på de fleste markeder med Vesteuropa, Kina og virksomhedens globale serviceforretning som de primære bidragsydere.

- Et tiltagende usikkert globalt marked med flere handelshindringer påvirker forventningerne til anden halvdel af året og det samlede årsresultat. Grundfos forventer derfor lav encifret vækst for hele året, pointerer Mads Nipper.